Distribuitorul de jucării Simba Toys a închiriat o suprafaţă de 2.000 mp de spaţiu logistic în cadrul parcului industrial Atlas Business Center din nordul Bucureştiului, potrivit companiei de consultanţă imobiliară Colliers International, intermediarul tranzacţiei.

Compania intenţionează să îşi mute activitatea în Atlas Business Center, proiect cu o suprafaţă de 30.000 mp de spaţii logistice de clasa A. Acesta este singura tranzacţie încheiată pe segmentul industrial în ultimul trimestru.

Piaţa închirierilor de spaţii industriale a fost foarte sensibilă la mişcările din economie. Creşterea TVA-ului tradusă în scăderea consumului, concedierile din sistemul public şi schimbările de ordin fiscal au avut un impact negativ asupra companiilor, care se uită cu reticenţă la planurile de dezvoltare. Chiriile au rămas relativ neschimbate, deoarece în pofida creşterii ratei de neocupare, proprietarii de spaţii doresc să îşi menţină o valoare ridicată a proiectelor. 

Simba Toys România şi-a început activitatea în 2003, fiind unic importator şi distribuitor al jucăriilor realizate de compania germană Simba-Dickie Group, care produce şi comercializează peste 3.000 de tipuri de jucării. Simba-Dickie-Group are în prezent 500 de angajaţi în Europa şi peste 3.000 în toată lumea.