Sunt mai multe țări care au ieșire la Marea Neagră și care practică turismul pe litoral. Trebuie să știți însă că România este printre țările care au cele mai frumoase plaje.

Cele mai frumoase trei plaje de pe litoralul românesc se află în nord, respectiv cele din Mamaia și Năvodari. Locațiile cu pricina au certificare „Blue Flag” și sunt acordate de Foundation for Environmental Education (FEE). Această distincție este acordată plajelor publice sau private care îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, acces facilitat, siguranță și curățenie.

În România, aceste plaje sunt Vega Vintage Beach – Mamaia; Phoenicia Beach – Năvodari și Marina Regia Beach – Năvodari. Cele 3 plaje îndeplinesc toate criteriile de exigență și garantează un sejur la mare perfect.

„Plajele sunt supravegheate de salvamari echipați corespunzător între 07:00 și 20:00, dispun de căi de acces pentru persoane cu dizabilități și de locuri amenajate pentru sporturi de plajă sau de apă și interzic accesul autoturismelor. În plus, grupuri organizate de copii și tineri participă în proiecte cu teme ecologice și desfășoară activități cu scopul de a inspira turiștii să fie mai atenți la păstrarea curățeniei zonei. De asemenea, sunt distribuite materiale informaționale despre protejarea mediului înconjurător”, conform momondo.

În Mamaia și Năvodari, prețurile sunt pe măsura așteptărilor, respectiv, pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival veți plăti în Mamaia circa 140 de euro, iar în Năvodari cam 122 euro.