SIF Banat Crişana a primit şi ultima aprobarea necesară pentru a deveni administratorul SAI Muntenia după ce Consiliul ASF şi-a dat acordul în acest sens. Anterior, tranzacţia a fost aprobată şi de Consiliul Concurenţei.
La jumătatea lunii februarie, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia au surprins piaţa anunţând intenţia societăţii din Arad de a cumpăra Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat atunci în conflict cu Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor societăţii ales în luna iulie a anului trecut.
Tranzacţia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care deţine Muntenia Invest.SIF Muntenia este administrată de SAI Muntenia Invest, a cărei activitate este supravegheată de Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor, format din 11 membri aleşi în AGA pentru un mandat de patru ani.Administratorul SIF Muntenia reprezintă societatea de investiţii financiare în operaţiunile cu titlurile din portofoliul SIF, inclusiv în faţa instanţelor de judecată, şi dispune toate operaţiunile efectuate prin conturile bancare ale SIF.

Consiliu Reprezentanţilor Acţionarilor ales anul trecut în iulie a fost impus de grupul de investitori "revoluţionari", grupaţi în jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, grup care deţinea aproape 16,9% din acţiuni. După ce a preluat atribuţiile, Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor a propus acţionarilor SIF Muntenia revocarea administratorului SAI Muntenia Invest şi tragerea la răspundere a acestuia. O solicitare de convocare AGA cu aceeaşi propunere a fost înaintată şi de Iaciu.După aproape zece luni, conflictul dintre grupul respectiv de acţionari şi Muntenia Invest a fost aplanat, când în luna aprilie, într-o AGA a fost aleasă o nouă componenţă a Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor. Dintre cei 11 membri ai Consiliului, cinci sunt persoane propuse de omul de afaceri Gheorghe Iaciu.