Zeul automobil își așteaptă supușii dornici de noutăți, din nou, la București. Cel mai important eveniment autohton dedicat acestuia începe astăzi, cu ziua dedicată presei și specialiștilor, iar de pe 23 martie, pe parcursul a zece zile, până pe 1 aprilie, va celebra dragostea românilor pentru mașini.

Ediţia din 2018 a SIAB este organizată de Romexpo în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). La 11 ani distanţă de ediţia precedentă, desfăşurată în 2007, SIAB, evenimentul emblemă al industriei auto din România, îşi asteapta vizitatorii în noile spaţii expozitionale Romexpo, pavilioanele B1, B2 si B3, care beneficiaza de dotări şi facilitati de nivel internaţional. Cu o suprafaţă totală de 27.000 mp, noile pavilioane se transformă cu ocazia SIAB 2018, într-un spaţiu modern si versatil.

 

„Prin construirea noilor pavilioane expoziționale s-a creat cadrul adecvat pentru desfășurarea SIAB 2018. Investiția totală în aceste spații se ridică la 27 de milioane de euro.  Aceste pavilioane oferă toate facilitățile necesare unui eveniment de talia SIAB, pentru care s-au stabilit suprafețe de 27.000 de mp la interior și 20.000 de mp la exterior”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR.

Evenimentul își propune să acopere toate subdomeniile industriei auto, astfel încât să ofere atât specialiștilor din domeniu, cât și publicului  larg o privire cât mai cuprinzătoare asupra evoluțiilor tehnologice cu care este echipat automobilul astăzi . De la producători și importatori de autoturisme, autovehicule comerciale ușoare, vehicule speciale, autovehicule cu două sau trei roți, trailere, până la componente și accesorii pentru autovehicule, distribuitori de produse și concepte noi pentru E-mobility și furnizori de servicii auto, cu toții au fost invitați să expună în cadrul SIAB 2018, acesta fiind un eveniment a cărui  anvergură internațională trebuie confirmată nu numai prin standardele expoziționale ci și prin arhitectura standurilor și produsele ce vor fi expuse.

 

„SIAB va avea loc din doi în doi ani, urmând a fi organizat la începutul primăverii. Plasarea acestui eveniment în luna martie va fi în avantajul companiilor, pentru că astfel, poate fi capitalizat mai bine sezonul în care încep vânzările, iar campaniile comerciale ale operatorilor din sectorul auto au mai multă consistență”, a detaliat George Grigorescu, președintele APIA.

Un eveniment dedicat clienților

 

Brent Valmar, directorul general al celui mai puternic importator de automobile de la noi, Porsche România, a explicat pentru Capital că „SIAB este singurul eveniment de acest fel din România care este cuprins în calendarul OICA. A fost nevoie de 11 ani până la revenirea acestui eveniment marcant din două motive. Mai întâi criza a avut un efect important asupra pieţei şi a bugetelor potenţialilor expozanţi. Apoi, am fost nevoiţi să aşteptăm realizarea unui spaţiu expoziţional care să corespundă standardelor internaţionale. Acum, la Romexpo, totul pare a fi în regulă. Apoi, am fost nevoiţi să aşteptăm realizarea unui spaţiu expoziţional care să corespundă standardelor internaţionale. Acum, la Romexpo, totul pare a fi în regulă”.

Oficialul a menţionat că, desi implică sume majore, evenimentul care începe pe 23 martie la Bucureşti este dedicat clienţilor. „Costurile necesare expunerii în cadrul SIAB nu sunt justificate de piaţă. Categoric, nu. Pentru expozanţi, un salon international presupune costuri deloc de neglijat care nu pot fi justificate în integralitate de dimensiunile pieţei actuale. Însă, după 11 ani, le datorăm clienţilor noştri un astfel de eveniment. Clientul de automobile din România este unul foarte bine informat şi cred că este datoria noastră, a jucătorilor din piaţa auto, să le aducem aproape toate modelele interesante de vehicule”.

 

Detalii pentru vizitatori

Program de vizitare SIAB:

  • Ziua presei: 23 martie, între orele 10:00 si 19:00;
  • Program pentru public: 24 martie – 1 aprilie;
  • Luni – vineri, între orele 10:00 și 20:00;
  • Sâmbătă – duminică, între orele 10:00 și 19:00.

Preț bilete accces:

– Adulți: 30 lei/zi;

– Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate

– Tarif parcare: 3 lei/oră.

Acces:

– Pietonal: Porțile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piața Presei libere, Bulevardul  Expoziției și Strada Parcului;

– Auto: Porțile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziției și Strada Parcului

Articol publicat în Suplimentul Auto Capital distribuit gratuit împreună cu revista din 19 martie 2018.