Pe lângă pieţele în care platforma a fost lansată iniţial – România, SUA şi India – ShopMania BIZ are prezenţă locală în acest moment şi în Australia, Brazilia, Marea Britanie, Mexic, Portugalia, Rusia, Spania, Ungaria.

"Începutul lui 2011 a marcat un prim val de extindere pentru platforma ShopMania BIZ, urmărind acelaşi model aplicat şi în cazul ShopMania, disponibil astăzi în 25 de ţări. Această dezvoltare este un pas firesc care urmează misiunea şi se încadrează în parametrii tuturor proiectelor marca ShopMania: de a contribui prin produse şi servicii performante la creşterea calitativă şi cantitativă a pieţei de comerţ online la nivel internaţional. Planificăm pentru acest an adăugarea a 5 ţări noi în portofoliul ShopMania BIZ”, declară Arthur Rădulescu, director general Asesoft Net.

Din momentul lansării pe finalul anului 2010, ShopMania BIZ a cunoscut o serie de actualizări şi îmbunătăţiri, o parte dintre acestea bazându-se pe sugestiile primite din partea magazinelor create cu ajutorul platformei. Pe lângă optimizările generale, sistemul oferă acum noi opţiuni pentru personalizarea magazinelor online create, functionalităţi îmbunătăţite pentru administrarea comenzilor, clienţilor şi pentru gestionarea catalogului de produse, integrarea serviciului Google Webmaster Tools sau posibilitatea de a defini variante ale produselor de bază în funcţie de caracteristicile specifice acestora.
 
Una dintre functionalităţile nou introduse este widget-ul MiniShop. Acesta permite crearea unei extensii a magazinului online, care poate fi inserată pe orice alt site sau blog şi prin intermediul căreia se poate iniţia acţiunea de cumpărare direct din locaţia gazdă.

Te-ar putea interesa și: