Fostul șef al serviciilor secrete britanice a prezis că președintele rus Vladimir Putin va fi înlăturat de la putere până anul viitor și va fi internat într-o unitate medicală pentru o boală de lungă durată.

Vladimir Putin pierde puterea şi ajunge într-un sanatoriu până în 2023!

Sir Richard Dearlove a fost șeful Serviciului Secret de Informații al Marii Britanii, cunoscut și sub numele de MI6, din 1999 până în 2004.

El a făcut predicțiile despre Putin miercuri, în timpul unui episod al podcastului One Decision, unde este coprezentator.

„Chiar am de gând să-mi pun pielea la bătaie. Cred că va dispărea până în 2023. Dar probabil în sanatoriu, din care nu va ieși ca lider al Rusiei”, a declarat şef al MI6.

Sir Richard Dearlove a mai indicat faptul că sanatoriul ar fi o modalitate de a-l îndepărta pe Vladimir Putin de la putere fără a se recurge la o lovitură de stat, notează Business Insider.

Dearlove a mai spus că nu există un plan de succesiune pentru conducerea Rusiei.

Cu toate acestea, el a precizat că, dacă Putin ar intra într-o unitate medicală, cea mai probabilă persoană care îi va lua locul este Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Tot mai multe voci vorbesc despre bolile de care ar putea suferi Vladimir Putin, dar şi de faptul că este la un pas să piardă puterea la Kremlin

Predicția lui Dearlove este în concordanță cu alte rapoarte recente care sugerează că Putin este bolnav și ar putea pierde puterea în curând.

Christo Grozev de la site-ul de investigaţii Bellingcat, expert în securitatea rusă, afirma recent că înalți oficiali de securitate de la Kremlin cred că războiul din Ucraina este „pierdut”, iar Vladimir Putin își pierde controlul asupra puterii.

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, gen. Kyrylo Budanov, spunea şi el, într-o declaraţie pentru Sky News, că Vladimir Putin se află într-o „stare psihologică și fizică foarte proastă și este foarte bolnav”.

Budanov a adăugat că este „optimist” că Ucraina va învinge și că războiul se va „încheia până la sfârșitul anului”.

Fostul spion britanic Christopher Steele a declarat recent că, potrivit unor surse de-ale sale, Vladimir Putin este grav bolnav și părăsește în mod regulat întâlnirile pentru tratament medical, ceea ce contribuie la „dezordinea tot mai mare de la Kremlin”.

Steele, care a condus ani de zile biroul pentru Rusia al MI6, a întocmit celebrul dosar Trump-Rusia, care a fost totuşi discreditat în mare parte.

Starea de sănătate a lui Putin nu poate fi confirmată, deși se zvonește că suferă de afecțiuni precum demență, boala Parkinson sau leucemie.