Şefa cabinetului de la Berlin şi-a manifestat nemulţumirea în faţa colaboratorilor săi apropiaţi după ce a aflat că Sarkozy a afirmat că nu-i mai doreşte prezenţa la unul dintre mitinguri.

Cu prilejul summitului Uniunii Europene de la Bruxelles, Merkel i-a făcut cunoscută şefului statului francez iritarea sa provocată de schimbarea neaşteptată a unor decizii luate în comun.

Actualul preşedinte al Franţei a ameninţat că ţara sa va părăsi spaţiul Schengen dacă acordurile europene privind libera circulaţie nu vor fi revizuite.

Sarkozy a afirmat miercuri că Angela Merkel va veni "la un moment sau altul" în timpul campaniei electorale pentru "a vorbi despre Europa" alături de el. Cancelarul german nu va fi prezentă, însă, la vreun miting, deoarece campania electorală este o problemă a francezilor, a adăugat el citat de Agerpres.

Angela Merkel şi-a manifestat public sprijinul pentru candidatul Nicolas Sarkozy cu ocazia consiliului de miniştri franco-german, desfăşurat la începutul lunii februarie la Paris. "Îl susţin pe Nicolas Sarkozy pe toate planurile, deoarece aparţinem unor partide prietene", declarase ea la acea dată.