Traian Băsescu consideră că partidele din Opoziție vor obține un procentaj mai mare decât PSD și ALDE în urmă alegerilor europarlamentare, iar balanță de putere se va schimba.

„Se va schimbă balanță de putere politică. Estimarea mea este că partidele din Opoziție vor avea un procentaj mai mare decât PSD și ALDE. Dacă vin sub 30% e un dezastru electoral”, a declarat Traian Băsescu la postul B1 TV.

Fostul președinte prezintă un scenariu sumbru pentru România începând din primăvară. Astfel, Băsescu susține că în urmă Ordonanței de Urgență 114 se vor scumpi în primul rând energia electrică și gazele, lucru care se va resimți din plin, mai ales la alimente chiar de la începutul lunii viitoare.

„În urmă celebrei OUG 114 se va scumpi energia electrică și gazele. Dacă nu retrag prevederile OUG, vor crește începând de la 1 luna viitoare, că aceste companii trebuie să-și ia banii de undeva. Ei fac o socoteală ticăloasă. Spun v-am mărit salariile, va mărim și pensiile , dăm la salarii. Romanul nu se uită că îi cresc automat prețurile la energie, gaze, creditele, nu se uită că îi cresc și la alimente”, a declarat Traian Băsescu, la postul B1TV.

Băsescu a vorbit și

Fostul președinte

Traian Băsescu mai crede că trecerea lui Rarea Bogdan în fruntea listei de candidați pentru europarlamentare nu este o soluție pentru PNL.

„Eu nu știu dacă a trece din realizator de televiziune în capul unei liste la al doilea partid din România este o soluție. E totuși al doilea partid. Politică e altă socoteală, nu e aceeași cu ce faceți dvs. Uneori e mult mai complicată, alteori e extrem de subtilă, alteori e idioată, dar asta e politică, e făcută de oameni. Cred că este greu să ne pronunțăm acum care vor fi rezultatele. Estimarea mea este că partidele din opoziție vor avea la un loc un procentaj mai mare decât  PSD”, a declarat duminică, Traian Băsescu.