"Am discutat despre Codul administrativ, despre modificarea Legii 273 a finanţelor publice locale, pentru a introduce, începând cu 1 ianuarie 2018, o principală modificare: impozitul pe venit va deveni sursă a bugetului local, iar finanţarea cheltuielilor de funcţionare a primăriilor se va realiza în funcţie de un standard de 750 de lei/ locuitor. Mi s-au prezentat foarte multe proiecte ale autorităţilor locale, am prezentat condiţiile de eligibilitate, de accesare a surselor de finanţare europene şi guvernamentale. Am rugat primarii să-şi prioritizeze investiţiile, astfel încât să ne asigurăm că avem în fiecare localitate aceste servicii de bază, să se concentreze pe apă, canalizare, drumuri şi mai puţin pe baze sportive, dacă nu e justificat de numărul utilizatorilor", a declarat Sevil Shhaideh. 

Conform sursei citate, viceprim-ministrul a amintit că termenul de consultare publică pentru Codul administrativ a fost prelungit, astfel încât să poată avea loc o dezbatere reală, să poată fi primite "cât mai multe propuneri şi observaţii". 

"Codul unifică legislaţia în domeniul administraţiei publice şi are o secţiune referitoare la posibilitatea de reîncadrare a funcţiilor de prefect şi subprefect, din categoria înalţilor funcţionari publici în categoria funcţiilor de demnitate publică. Modificarea este unul dintre elementele prezente în programul de guvernare", se arată în comunicatul citat. 

Prezenţa lui Sevil Shhaideh sâmbătă la Buzău face parte din seria de vizite pe care vicepremierul le efectuează în judeţe, la invitaţia autorităţilor publice locale, "pentru o mai mare predictibilitate a măsurilor guvernamentale, pentru a intensifica dialogul şi colaborarea între nivelul central şi local din sistemul public".