"Nu există nicio operaţiune de supraveghere a telecomunicaţiilor de la Ambasada Germaniei din Washington", a asigurat preşedintele BND, în ediţia on-line a Die Zeit.
James Clapper, directorul comunităţii serviciilor de informatii din SUA (Director of National Intelligence/DNI), şi directorul NSA, generalul Keith Alexander, au indicat marţi, în faţa unei comisii a Congresului, că ţările ‘aliate’ ale Statelor Unite au spionat sau spionează împotriva SUA.

O delegaţie a Cancelariei şi serviciilor secrete germane urmează să se întâlnească miercuri la Washington cu oficiali ai guvernului american după dezvăluirile privind spionajul asupra comunicaţiilor telefonice ale cancelarului Angela Merkel, potrivit agenţiei de presă DPA.

Executivul de la Berlin doreşte încheierea unui acord cu americanii prin care aceştia să se angajeze să renunţe la spionarea guvernului sau ambasadelor germane, potrivit surselor menţionate.
Statele Unite au respins categoric marţi recentele acuzaţii privind interceptarea comunicaţiilor în Europa de către serviciile lor secrete, afirmând că aceste date le-au fost furnizate de agenţiile de informaţii europene.
Dezvăluirile din cotidienele francez Le Monde, spaniol El Mundo şi italianul L’Espresso privind interceptarea comunicaţiilor cetăţenilor europeni de către NSA sunt "complet false", a asigurat generalul Alexander, sub jurământ, în faţa Congresului.
Fostul consultant NSA Edward Snowden, care se află la originea dezvăluirilor incendiare privind programul de spionaj american PRISM, a spus deja, într-un interviu publicat în iulie de săptămânalul german Der Spiegel, că agenţii NSA "lucrează mână în mână cu germanii şi cu multe alte state occidentale".AGERPRES