De asemenea, grupul nipon a informat că, duminică, un avion de pasageri al companiei American Airlines care îl transporta pe preşedintele Sony Online Entertainment, John Smedley, a trebuit să fie redirecţionat, după o avertizare online cu privire la existenţa unor explozibili la bord.

“PlayStation Network şi Sony Entertainment Networkau fost afectate de o încercare de a satura reţeaua noastră cu un trafic artificial de mare”, a explicat grupul, pe site-ul oficial PlayStation.Blog adăugând, însă, că nu au fost accesate niciun fel de date personale.

Un purtător de cuvânt al Sony a precizat că o persoană sau un grup care utilizează numele de [email protected] şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul cibernetic, precum şi pentru ameninţările la adresa avionului în care se afla John Smedley, preşedintele filialei americane a Sony Online Entertainment.

PlayStation Network numără 52 de milioane de utilizatori. În total, la finele lunii septembrie 2013, Sony Entertainment avea aproximativ 150 de milioane de conturi înregistrate.

Sursa: Agerpres