“Consiliul ASF are la dispoziție 15 zile să rezolve toate problemele semnalate, în caz contrar, ASSAI va sesiza Direcția Națională Anticorupție”, conform ASSAI. Președintele ASSAI, Cristian Muntean a transmis consiliului ASF o solicitare de revocare a mandatului colegiului SalFin, retragerea autorizației de practică a conciliatorilor SAlFin incompatibili, retragerea autorizației de practică a conciliatorilor SalFin care deși nu îndeplineau criteriile de experiență și/sau pregătire, au fost admiși să practice această activitate, precum și modificarea regulamentului SalFin prin dezbatere publică transparentă.
„SalFin este o altă idee bună transpusă în practică de către ASF în cel mai ticălos mod cu putință. Această structură a fost constituită la nivel declarativ, ca find o entitate care să reprezinte o alternativă extrajudiciară pentru soluționarea litigiilor consumatorilor de produse financiare non-bancare, ASF intenționând să ofere un instrument de soluționare alternativă a litigiilor într-un mod independent, imparțial, transparent, eficace, rapid și echitabil în scopul asigurării unui nivel inalt de protecție a consumatorilor și a bunei funcționări a pieței”, a explicat Muntean, pe pagina de Facebook..
Președintele ASSAI a menționat că toate structurile de tip mafiot din Romania, “cresc la umbra unor instituții importante, pentru a păstra o aparentă legalitate”. „Odată ce începi să sapi în interiorul lor, ajungi să te îngrozești și să îți pierzi iremediabil încrederea în acele instituții. Toate aceste abuzuri grave se desfașoară de peste 6 luni, sub nasul consiliului ASF, iar în aceste condiții, am comunicat răspicat consiliului ASF care poartă răspunderea acelei structuri, să rezolve toate aceste probleme în maxim 15 zile, în caz contrar, ASSAI va sesiza organele de cercetare penală” a precizat Cristian Muntean.