Prima generaţie BMW Seria 1 s-a dovedit un success dosebit depăşind deja 1 milion de unităţi vândute după numai cinci ani de la intrarea în fabricaţie. Noul model păstrează toate valorile care au impus BMW în segmentul compact şi rămâne singurul model din această clasă cu tracţiune spate. Deşi este definit prin sportivitate şi eficienţă, noul model se prezintă semnificativ mai confortabil şi mai spaţios, cu un interior interesant, dotări exclusiviste și tehnologii de avangardă.
Tracţiunea spate are un impact important asupra agilităţii, direcţia nu este afectată de interferenţele transmisiei, iar distribuţia maselor, bine echilibrată, contribuie la un comportament dinamic aproape fără reproș. Confortul a fost semnificativ îmbunătăţit şi printr-o nouă tehnologie a suspensiei cu punte faţă cu braţe în cruce, cu dublă legătură, şi punte spate cu sistem multibraţ. Opţional este disponibil sistemul Variable Sports Steering, în timp ce DSC Driving Stability Control (Control Dinamic al Stabilităţii) ce include DTC Dynamic Traction Control (Control Dinamic al Tracţiunii) şi diferenţial spate gestionat electronic se află în dotările standard.
BMW ConnectedDrive oferă o selecţie vastă şi unică (pentru segmentul compact) a sistemelor opţionale de asistare a conducătorului şi a serviciilor de mobilitate. Asistare a fazei lungi, faruri adaptive, asistență la parcare, cameră pentru mers înapoi, Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea benzii), Collision Warning (avertizare de coliziune), tempomat cu funcţie de frânare, informare privind limita de viteză pe tronsonul de drum. BMW Seria 1 a fost primul model compact din România care dispunea de funcţii internet prin conectarea telefonului mobil al utilizatorului. Alături de web radio, aplicaţii Facebook şi Twitter sau Last Mile Navigation, noul model va dispune de funcţionalităţi extinse pentru internet.
A doua generație Seria 1, pune la dispoziția doritorilor cinci versiuni, 118i – 170 CP (0-100km/h în 7,4 secunde), 116i – 136 CP (0-100km/h în 8,5 secunde), 120d – 184 CP (0-100km/h în 7,2 secunde), 118d – 143 CP (0-100km/h în 8,9 secunde) și 116d – 116 CP (0-100km/h în 10,3 secunde).