New York Times afirmă că Blatter ''a încercat de mai multe zile să se distanţeze de acest scandal'', dar autorităţile ''speră să obţină cooperarea unor responsabil din cadrul FIFA inculpaţi'' pentru corupţie, pentru a strânge laţul în jurul lui Blatter.

Cotidianul newyorkez, dar şi ABC News au menţionat o anchetă FBI care îl vizează direct pe Sepp Blatter, citând responsabili care au dorit să îşi păstreze anonimatul, precum şi surse apropiate dosarului, însă fără a oferi detalii.

Un purtător de cuvânt al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) a refuzat orice comentariu, reamintind anunţul făcut săptămâna trecută de procurorul general Loretta Lynch, legat de inculparea pentru corupţie a 14 oficiali şi parteneri ai FIFA, relatează AFP.

Potrivit ABC News, Sepp Blatter s-ar afla în colimatorul FBI şi al procurorilor americani pentru faptele de corupţie şi mita care au dus săptămâna trecută la şapte arestări în rândul oficialilor forului fotbalistic mondial.

''Într-un moment în care toată lumea încearcă să-şi salveze pielea există cu siguranţă o cursă legată de cel care va ceda primul'', a declarat o sursă pentru canalul ABC.

''Nu suntem în măsură să răsturnăm toată organizaţia, dar poate nici nu este nevoie'', a afirmat o altă sursă, referindu-se la tehnicile de interogatoriu care îi fac pe acuzaţi să îşi denunţe superiorii.

Loretta Lynch a anunţat miercurea trecută că justiţia americană a pus sub acuzare 14 responsabili ai FIFA şi parteneri de marketing, într-un dosar de corupţie.

Joseph Blatter, ales vineri pentru un al cincilea mandat de preşedinte al FIFA, şi-a anunţat marţi demisia din funcţie, după 17 ani la cârma organizaţiei, suspiciunile de implicare a braţului său drept, Jerome Valcke, în imensa afacere de corupţie precipitând retragerea sa.AGERPRES

 


Te-ar putea interesa și: