O companie specializată în intermedierea de credite a readus în actualitate defunctul credit doar cu buletinul, cel care a dat atât de multe bătăi de cap băncilor.

Produsul lansat de Credit Zone presupune o finanţare de până la 40.000 de lei pe o perioadă de până la 5 ani. Dobânda este de 13%, fixă pe toată perioada. Mai interesant este că, spre deosebire de strămoşul său, noul produs poate fi accesat şi de firme şi persoane fizice autorizate.

Documentaţia cerută este minimală. Astfel, pentru persoane fizice este deajuns buletinul şi o factură de utilităţi, pentru persoane juridice actul constitutiv şi o balanţă simplă iar pentru PFA registrul de încasări şi plăţi.  
Creditul cu buletinul a fost unul dintre motoarele principalele ale boom-ului pe care consumul l-a înregistrat în România anilor 2005, 2006, 2007.

Practic, aproape întreaga creştere a vânzărilor din magazinele de electronice şi electrocaznice s-a datorat creditului doar cu buletinul. Pentru că erau acordate în condiţii minime de prudenţialitate, BNR a interzis aceste credite în 2007.

Ulterior s-a dovedit că a avut dreptate în condiţiile în care, în prezent peste 30% dintre creditele cu buletinul sunt restante. De menţionat că, deşi au fost acuzate că au promovat acest produs, băncile nu au acordat niciodată credite doar cu buletinul. Cele care au făcut-o au fost aşa numitele Instituţii Financiare Nonbancare.