Într-o analiză scurtă şi percutantă publicată pe pagina sa de Facebook, fostul ministru Daniel Funeriu remarcă regruparea rapidă a PSD după pierderea alegerilor, pentru a elimina toate vulnerabilităţile care ar putea fi exploatate de opoziţie. Funeriu afirmă că, în acest ritm, PSD revine rapid în preferinţele electoratului, iar singura soluţie pentru a fi blocaţi este o alianţă a PNL-USR-PLUS-PMP care să elimine lupte inutile pe cele 50 de procente obţinute la europarlamentare.

„Remarcați uluitoarea reactivitate şi regrupare a PSD? În cele 4 săptămâni scurse de la pierderea alegerilor:
1) au renunțat la top 10 personaje percepute ca toxice

2) au dat-o în discurs împăciuitor

3) au calmat UDMR (OUG administrație locală) şi mari companii (modificare OUG 114)

4) i-au liniştit pe cei de la Bruxelles şi Washington

5) au calmat diaspora cu legile electorale (o abureală în fond, dar ține la mase)

6) vor remania pe vipera plângăcioasă şi pe cormoranul dezaxat

În ritmul ăsta va fi din ce în ce mai greu de atacat PSD (în lispa atractorilor de negativitate), cea catalogată (nu de mine!) ca proasta lui Dragnea devine gospodina cumsecade şi uite-aşa salvatorii se vor cafti cu cioloşiştii iar peneliştii cu amândoi pe cele 50% făcute împreună în 26 mai.

Soluția e o alternativă politică care să închidă definitiv culoarul psd/alde/proro, anume o alianță electorală (pentru prezidențiale, locale şi parlamentare) fără fițe şi fără fisuri între PNL+USRPLUS+PMP în care să nu aibă niciun rol cei câțiva dezaxați din USRPLUS şi nici arhitecții USL din PNL.

Vă previn: fără un asemenea buldozer politic PSD se va întări şi… adio guvernare liniştită în 2020.

Dar ce fac partidele de opoziție în tot acest timp? Îşi consumă energia în cafteli pe mize mici; USRPLUSiştii se autogratulează cu „oaou, ai văzut cu ce postare le-am tras-o peneliştilor”, iar peneliştii se autocaftesc în grup: rareşişti vs orbanişti. Măi copii, chiar aşa de uşor vă jucați cu speranțele oamenilor?”, scrie Daniel Funeriu pe Facebook.