„Cîțu – demisia! În Senat, a trecut astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor. PNL nu a înțeles semnalul de alarmă pe care l-a primit atunci când Parlamentul nu i-a dat aviz lui Florin Cîțu pentru a fi ministrul Finanțelor.

În nicio lună de zile, acest om a îndatorat România cu 10 miliarde de lei, a prăbușit cursul de schimb, a umflat artificial deficitul bugetar și vrea să vândă cele mai profitabile companii naționale pentru a-și acoperi incompetența. Este un ministru iresponsabil care deja a făcut mult rău României. Trebuia oprit!

Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgență! Nu există altă soluție!”, a transmis șeful PSD pe Facebook.

Ce spune premierul Ludovic Orban despre demisia lui Cîțu

După ce moțiunea simplă a trecut de Senat cu 59 de voturi pentru și 56 de voturi împotrivă și 2 abțineri, premierul Ludovic Orban a declarat că nu o să-l dea afară din Guvern pe Florin Cîțu.

„Ar fi culmea sa accept ca ministrul finantelor din guvernul PNL sa fie judecat de cei care au facut praf bugetul in ultimii 3 ani de zile. Ultimul partid care poate sa exprime o opinie pe tema finantelor publice este PSD-ul. Asta este o miscare politicianista ieftina. In mod normal, dl Teodorovici, initiatorul motiunii, ar trebui sa dea seama prin alta parte pentru dezastrul bugetar lasat”, a zis Orban.