Vestea surprinzătoare a momentului, venită dinspre gigantul Pfizer!

Şeful Pfizer nu pare convins de importanţa dozei patru de vaccin!

Şeful acestei companii, Albert Bourla, afirmă că nu este sigur de necesitatea unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19.

“Nu știu dacă este nevoie de un al patrulea rapel, acesta este un lucru care trebuie testat”, a declarat CEO-ul Pfizer, luni, pentru CNBC.

Reamintim că, în contextul exploziei de cazuri provocate de tulpina Omicron, anumite ţări au optat pentru o altă doză de rapel.

Şeful companiei Moderna are o opinie diferită

Pe de altă parte, şeful Moderna pare să aibă o opinie destul de diferită. El a anunţat, tot luni, că multe dintre guvernele lumii se pregătesc deja de o “vaccinare regulată anti-COVID”.

Stephane Bancel a explicat că există o cerere mare din partea guvernelor. Săptămâna trecuta, el vorbea despre o nouă doză de rapel în toamna lui 2022, ca urmare a scăderii eficacităţii rapelurilor în următoarele luni.

Israelul vaccinează în acest moment cu a patra doză persoanele cu vârste de 60 de ani și peste, lucrătorii din domeniul medical și persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Studii din această ţară au indicat faptul că a patra doză de vaccin crește de 5 ori nivelul de anticorpi specifici COVID la o săptămână de la injectare.

Noul vaccin Pfizer, ce va neutraliza şi tulpina Omicron, va fi gata peste două luni

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a mai venit cu o informaţie importantă. Noua variantă de vaccin dezvoltată de compania sa, ce va fi mult mai eficientă şi împotriva tulpinii Omicron, va fi gata în luna martie.

Noul vaccin va fi eficient împotriva Omicron, dar şi a altor variante, a precizat şeful Pfizer.

Tot în cursul zilei de luni, Pfizer a anunțat trei acorduri pentru a extinde utilizarea tehnologiei ARN mesager pe care se bazează vaccinul său COVID-19, inclusiv un pact în valoare de până la 1,35 miliarde de dolari cu Beam Therapeutics, specialist în editare genetică.