Audierile şefului ANCOM survin 'ca urmare a măsurilor de reorganizare pe care le-a luat de la venirea sa la conducerea instituţiei'.

'Convocarea preşedintelui Adrian Diţă de către preşedintele Comisiei, deputatul USR Cătălin Drulă, are ca obiectiv oprirea încercărilor de destabilizare a ANCOM, o instituţie profesionistă, ale cărei reglementări au impact pe o piaţă de aproximativ 4 miliarde de euro, iar potrivit reglementărilor europene există obligaţia de a o păstra independentă de schimbările politice, riscând altfel o procedură de infringement din partea Comisiei Europene', se notează într-un comunicat de presă al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, transmis AGERPRES.

Conform Comisiei, printre încercările recente de instaurare a controlului politic asupra instituţiei se află: modificarea procedurii de numire a conducătorului, tentativa de modificare a salariului conducătorului instituţiei prin încălcarea procedurilor constituţionale de aprobare a ordonanţelor de urgenţă şi măsurile de reorganizare semnate impuse prin Decizia nr. 3794/08.06.2017.Agerpres