În câteva zile PSD trebuie să decidă cu cine va defila în cursa pentru Cotroceni. Viorica Dăncilăa convocat pentru luni o ședință, cu liderii PSD pentru a desemna candidatul partidului la alegerile prezidențiale, a anunțat Antena 3.  Ședința CEx a PSD se va defășura la Palatul Parlamentului.

Sunt mai multe nume vehiculate, dar un singur lucru cert e că PSD va avea un candidat propriu.

Ședința are loc în contextul în care Adrian Năstase, fostul premier, a transmis un îndemn la formarea unei alianțe pentru consolidarea poziției partidului în vederea alegerilor prezidențiale.

„În opinia mea, la congres trebuia să se pornească o strategie pentru identificarea unui profil de candidat la alegerile prezidențiale care să câștige. S-a făcut o listă de candidați care vor să se înscrie”, a declarat Adrian Năstase la Antena 3.

„Ar trebui formată o alianță parlamentară și propus un candidat comun al unei stângi extinse, trebuie aduși oameni din Diaspora care să intre în zona de secretari de stat”, a mai spus fostul premier.

Principalii candidați pentru calitatea de prezidențiabil din partea PSD sunt Viorica Dăncilă și Gabriela Firea. Luni se va lua o primă decizie, dar aceasta va fi oficializată în cadrul Congresului PSD din data de 3 august.