Potrivit ultimelor informații, luni, de la ora 18.00, liderii PNL, PSD şi UDMR se întrunesc în format online. Aceștia urmează o serie de discuții în contextul crizei din energie şi al valului 5 al pandemie.

În același timp, tot în cursul serii de luni mai sunt aștepta și discuţii pe tema deficitului bugetar prognozat. Amintim faptul că în urmă cu câteva zile, liderul PNL, Florin Cîțu declara că estimarea deficitului bugetar pe acest an nu este una ambiţioasă şi că aşteaptă o şedinţă a coaliţiei în care să fie prezent şi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, care să explice dacă PSD împărtăşeşte această îngrijorare.

În ceea ce privește ordonanţa privind măsurile din energie, aceasta se află deja în consultare publică şi ar urma să fie adoptată în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta. Pe de altă parte, liderii coaliţiei de guvernare mai trebuie să găsească şi o serie de măsuri pentru perioada după 1 aprilie.

PSD-ul spre exemplu a subliniat clar faptul că este nevoie de un preţ reglementat la energie electrică şi gaze naturale.

Pe lângă deficitul bugetar și măsurile la energie, pe agenda discuţiilor ar putea fi şi măsurile luate pentru gestionarea valului 5 al pandemiei, în contextul în care Florin Cîțu s-a arătat revoltat de ce a fost decis până acum.

Certificatul verde, dezbătut de coaliția de guvernare

Spre exemplu, liberalii insistă şi pentru adoptarea certificatului verde, în timp ce social democrații nu sunt atât de încântați. Totodată, recent, Florin Cîțu declara că decizia renunţării la proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic COVID-19 la locul de muncă a venit din partea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

”Aş vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creşterea numărului de vaccinări”, spunea Cîţu.

Totodată, el mai declara că își dorește să vadă informații clare din partea specialiștilor pentru a-și schimba opinia în acest sens.

”Dacă există specialiști care spun că chiar dacă adoptăm certificatul verde în acest proiect de lege și ne arată fundamentat că nu ar fi dus la o creștere a numărului de persoane vaccinate, bineînțeles că nu aș avea nicio problemă.

Dacă nu, bineînțeles că rămân la opinia pe care am avut o până acum, că ar fi ajutat și numai că e opinie, a arătat foarte clar condițiile care ar fi dus la mai multe persoane vaccinate”, a mai spus Florin Cîțu.