Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, înregistra o depreciere de 0,22%, în timp ce indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, consemna o scădere de 0,24%, transmite agerpres.ro

Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a deschis în coborâre cu 0,20%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a depreciat uşor cu 0,06%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, pierduse 0,18%.

De asemenea, indicele BET-FI al SIF-urilor era pe minus cu 0,03%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Prefab (+14,41%), Prebet (+3,96%) şi Romcarbon (+3,02%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Biofarm (-3,41%), Antibiotice (-1,96%) şi SIF4 Muntenia (-1,43%).

Ședința de miercuri

Bursa de Valori București a închis în scădere pe majoritatea indicilor ședința de tranzacționare de miercuri, după un început pozitiv al zilei. Indicele principal BET, dar și indicele BET-Plus s-au diminuat cu 0,17%. Care au fost cele mai notabile evoluții pe BVB în ședința de tranzacționare de miercuri.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, s-a diminuat cu 0,17%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe minus cu 0,12%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o scădere de 0,04%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,27%.

BET-FI, indicele SIF-urilor, a fost singurul care a stagnat.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au generat tranzacţii în valoare de 7,33 milioane de lei, urmate de titlurile Erste Group Bank, cu 7,15 milioane de lei, şi de cele ale BRD, cu 4,49 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Prefab, în creştere cu 14,56%, cele ale Farmaceutica Remedia (+5,22%) şi Biofarm (+2,5%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (-4,24%), Teraplast (-3,17%) şi Casa de Bucovina-Club de Munte (-2,6%).