Secretul lui Gheorghe Hagi a fost descoperit. Ziua de cinci februarie este una specială pentru fotbalul din întreaga lume pentru că azi s-au născut 4 nume grele din acest domeniu, precum Gheorghe Hagi (56 de ani), Christiano Ronaldo (36 de ani), Neymar (29 de ani) și Carlos Tevez (37 de ani).

Potrivit prosport.ro, Gheorghe Hagi este unul dintre cei mai faimoși purtători ai tricoului cu numărul 10 din lume. În 2003, acesta a fost declarat cel mai bun fotbalist român din ultimii 50 de ani  și a primit titlul de ”Jucătorul de aur” din partea Federației Române de Fotbal (FRF).

Doi ani mai târziu, Pele, o altă legendă a fotbalului mondial, l-a nominalizat pe Hagi printre cei 125 cei mai valoroși fotbaliști în viață.

Secretul lui Gheorghe Hagi a fost descoperit.

În perioada 1985-1986, Hagi activa ca fotbalist la Sportul Studențesc, unde a ajutat echipa să câștige titlul de vicecampioană. Atunci clubul din Regie a avut cea mai bună performanță din istoria lui.

În primii ani după Revoluția din 1989, Hagi a valorat 6,4 milioane de dolari. Ulterior, în 1990, acesta a plecat la Real Madrid pentru 4 milioane de dolari.

Doi ani mai târziu, acesta a fost transferat la Berscia pentru 2,4 milioane de dolari.

Inițial, acesta s-a căsătorit cu Leni Celnicu, în 1994, dar mariajul acestora a ținut doar un an. Patru ani mai târziu s-a recăsătorit cu Marilena, actuala soție.

Fanii lui Galatasaray l-au numit „Comandante” (Comandantul). Asta în timp ce românii l-au numit „Regele”, iar presa internațională „Maradona din Carpați”.

Secretul lui Gheorghe Hagi a fost descoperit. Cine a fost inspirația pentru numele copiilor lui

Legenda fotbalului românesc a avut drept inspirație pentru copiii săi numele părinților. Pentru Ianis, inspirația a fost numele tatălui său, Iancu, și pentru Kira, numele mamei sale, Kirița.

Mai mult decât atât, acesta și-a numit hotelul pe care îl deține în Mamaia după numele copiilor lui: Iaki.

Este de menționat că, datorită performanțelor sale, Hagi este singurul antrenor din istoria modernă a fotbalului românesc care a antrenat echipa națională fără să mai antreze o altă echipă de club.

Mircea Lucescu l-a debutat la naţionala mare în 1983, într-un meci cu Norvegia. Hagi n-a jucat niciodată la reprezentativa de tineret, ci doar la cele de juniori, plus 4 selecţii la echipa olimpică. Gică a fost desemnat fotbalistul român al anului în anii 1985, 1987, 1993, 1994, 1997, 1999 şi 2000.

În plus, Hagi face parte dintr-un grup select de fotbaliști care au evoluat și la Real Madrid, și la FC Barcelona. Pe lista de 35 și-au mai trecut numele staruri precum Ronaldo, Figo, Saviola, Luis Enrique, Prosinecki, Schuster sau M. Laudrup.

Distincțiile primite

Pentru meritele sale, fostul președinte Emil Constantinescu i-a conferit, în 2000, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Comandor, a doua cea mai înaltă distincţie a statului român, „o binemeritată şi firească recunoaştere a meritelor sale sportive”, şi a faptului că Hagi „a contribuit la promovarea imaginii României în lume”.

Opt ani mai târziu, fostul președinte Traian Băsescu l-a decorat pe Gheorghe Hagi, printre altele, cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a, „pentru rezultatele obținute în perioada 1990—2000 prin participarea la turneele finale ale campionatelor mondiale și europene de fotbal și pentru întreaga activitate sportivă”.

Acesta a terminat cursurile Academiei de Studii Economice București (ASE) iar în perioada cât a fost la Steaua a fost un simplu soldat.

Hagi a primit titlul de cel mai bun fotbalist al Galatasaray, acolo unde a câștigat 10 trofee în 5 ani: 4 titluri naţionale, 2 cupe, 2 supercupe, o Cupa UEFA, o Supercupă a Europei.

Cel mai frumos gol pe contraatac din istoria Campionatului Mondial

Golul său din meciul cu Argentina, de la Campionatul Mondial din 1994, a fost desemnat cel mai frumos gol pe contraatac din istoria competiţiei.

Hagi poartă la picior numărul 38, dar asta nu l-a împiedicat să fie foarte tehnic și să lovească mingea foarte puternic, imprimându-i o biomecanică specială.

A început să joace fotbal în curte, de mic, cu o vezică de porc, iar mai târziu, bunicul său i-a confecţionat o minge din păr de cal. Abia la vârsta de 7 ani Gică Hagi primea o minge de cauciuc, notează sursa anterior menționată.