Secretul care face omleta pufoasă. De asemenea, schimbă gustul, culoarea și valoarea nutrițională (chiar dacă doar într-o cantitate mică). Prin urmare, nu este neobișnuit să te întrebi dacă apa sau laptele fac cea mai pufoasă omletă, indiferent de nivelul de abilități în bucătărie.
Data viitoare când veți prepara omletă, veți ști exact la ce să vă așteptați când adăugați apă, lapte sau doar unt, conform foodrepublic.com.
Secretul care face omleta pufoasă stă în lichide?
Dacă doriți cea mai pufoasă și gustoasă omletă, totul se reduce la detalii minuscule. De exemplu, dacă le gătiți fără condimente, ouăle vor fi destul de fade, în comparație cu adăugarea unui praf de sare. Sau, dacă le gătiți fără lichid, cu siguranță omleta va fi uscată. Nu vă faceți griji. Există o modalitate sigură de a îmbunătăți omleta. Nu e nevoie decât de un strop de lichid și puțină sare și piper.
În general, este nevoie de aproximativ o lingură de lichid per ou pentru a face omletă și atât apa, cât și laptele fac minuni. Unii bucătari preferă să folosească doar unt, dar atunci când este topit, adaugă multă umiditate omletei. De fapt, orice lichid este bun, dar laptele și apa sunt ceea ce bucătarii adaugă adesea în omletă.
Este suficient de subliniat că puțin lichid, fie că este vorba de lapte, unt, apă sau altceva, transformă omleta fadă într-o delicatesă.
Omleta cu apă este mai pufoasă
Într-o competiție directă, apa bate laptele de fiecare dată. Prepararea omletei cu lapte are beneficiile sale, dar le îngreunează. Apa, pe de altă parte, o face să fie mai pufoasă. Pe măsură ce apa se evaporă în timpul procesului de gătire, „ridică” ouăle și le face mai pufoase.
Multe restaurante știu că ajută să adaugi apă rece când preapari o omletă. Apa rece se transformă rapid în abur într-o tigaie fierbinte, creând un efect mai mare.
Omleta cu lapte este mai densă
Prepararea omletei cu lapte nu va avea ca rezultat cele mai pufoase ouă, dar este o opțiune viabilă și gustoasă. Dar omleta va fi mult mai densă când ouăle sunt amestecate cu lapte. Spre deosebire de apă, laptele îngreunează ouăle. Pur și simplu ouăle nu vor fi la fel de pufoase ca atunci când sunt făcute cu apă. Densitatea crescută duce la o calitate mai dură.
Adăugați puțin acid pentru a înmuia ouăle
Tot ce trebuie să faceți este să adăugați puțin acid pentru a înmuia omleta. Oțetul și sucul de lămâie adaugă o aromă plăcută, modificând structura proteică a ouălor pentru a asigura o structură plăcută. Dacă decideți să încercați această metodă, asigurați-vă că reduceți și cantitatea de lapte pe care o adăugați.
Omleta cu apă are o aromă și un gust mai puternic de ou
Apa diluează aroma ouălor omletă. În comparație cu omleta făcută cu lapte, trebuie spus că cea făcută cu apă are o aromă mai puternică de ou. Spre deosebire de apă, laptele adaugă alte arome ouălor omletă, diminuând gustul general de ou.
Omleta făcută cu lapte are ceea ce unii ar numi o aromă estompată de ou. Mulți preferă să folosească lapte, smântână sau unt, dar dacă sunteți în căutarea unei arome intense de ou, apa ar putea fi cea mai bună opțiune.
Omleta cu lapte este mai cremoasă
La urma urmei, laptele este, de fapt, smântână. Nu este la fel de gros, dar este cremos și conferă gustul bogat al unei omlete. Cu toate acestea, laptele adaugă propria sa aromă unică, cremoasă, iar mulți preferă cremozitatea catifelată.