Acum, oamenii de știință spun că au descoperit cum putem face cafea mai tare folosind aceeași cantitate de cafea măcinată.

Dr. Arnold Mathijssen, co-autor al studiului de la Universitatea din Pennsylvania, a declarat că turnarea lentă a apei fierbinți dintr-un ibric crește timpul de contact dintre apă și zațul de cafea, în timp ce turnarea de la o înălțime mai mare crește amestecarea, ambele ducând la extragerea unei cantități mai mari de cafea, potrivit thetakeout.com.

Cea mai bună metodă de a prepara cafea

Heather Perry, CEO Klatch Coffee, fost președinte al asociației Specialty Coffee și barista, a oferit sfaturi despre cel mai bun mod de a prepara cafeaua.

„Dacă vreți o prăjire ușoară și fructată, trebuie să preparați cafeaua prin turnare, extrage arome mai bune. Preferința pentru turnare este clară: atunci când este executată corect (măcinare adecvată, temperatura apei, saturație), rezultatul este de departe cel mai echilibrat dintre orice metodă de preparare ”, spune experta.

„Perioada de timp în care apa este în contact cu cafeaua măcinată trebuie să fie optimă pentru a vă asigura că toate proteinele și lipidele (care conțin cea mai mare parte a gustului) sunt extrase din cafea”, adaugă ea.

Factori care determină metoda de preparare a cafelei

„Există mulți factori care determină metoda ideală de preparare a cafelei”, subliniază Perry.

Presa franceză garantează o cafea mai puternică și mai aromată. Presa franceză este unul dintre cele mai comune moduri de preparare a cafelei, mai ales pentru cei dintre fără aparat de cafea instant, deoarece tinde să producă arome mai puternice și mai robuste.

„Din cauza preparării prin imersie pe care o folosește o presă franceză, o cafea prăjită mai mult este mai bună, deoarece are arome mai bogate și uleiuri naturale care sunt evidențiate cu această metodă”, adaugă ea.

Cafeaua preparată la presa franceză este una dintre cele mai simple modalităţi de a aduce în bucătăria de acasă savoarea îndrăgitei băuturi.

Dacă este pregătită corect, în doar patru minute cafeaua făcută la presa franceză poate satisface toate simţurile. Există însă teorii conform cărora acest proces de preparare a cafelei poate crește colesterolul.

Se prepară mai repede decât la ibric

Presa franceză este un dispozitiv format dintr-un vas de sticlă cu mâner din plastic şi un capac cu piston. Secretul gustului aromat şi profund al cafelei preparate astfel vine din amestecul apei fierte cu cafeaua măcinată, urmat de presarea lichidului folosind pistonul din capac.

Atunci când utilizaţi acest dispozitiv, cafeaua se prepară mai repede decât la ibric, în doar 5-6 minute, iar instrumentele sunt foarte uşor de spălat după utilizare.