"Aceiaşi analişti care plâng de mila poporului sărac când aud de Roşia Montană spun că nu trebuie să extragem aurul, că înseamnă cianuri, înseamnă poluare. Este foarte important să nu distrugi mediul natural, dar, dacă există soluţii pentru a extrage acest zăcământ cu impact minim asupra mediului. De ce trebuie să excludem proiectul de la bun început fără să analizezi aceste soluţii?", a declarat sâmbătă, la Sulina, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, care a participat la şcoala de vară "Comunităţi româneşti, identitate europeană".

În opinia sa, "să stai pe câteva sute de tone de aur nu este lucru puţin, într-o lume în care preţul aurului creşte de la o zi la alta în mod fabulos chiar".

"Avem bogăţii, dar avem şi foarte mulţi ipocriţi în România care spun să stăm acolo pe bogăţiile alea, să nu distrugem mediul, că ştiu ei sigur că asta vom face. Aşa putem proceda şi cu petrolul – de ce să mai extragem petrol sau gaze? Peste tot ai un impact asupra mediului, important este să minimalizezi acel impact", a punctat Lăzăroiu.

Despre proiectul Roşia Montană au vorbit, zilele acestea, la şcoala de vară de la Sulina, preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, care s-au pronunţat în favoarea lui în condiţiile în care se reanalizează modul de partajare a bunurilor obţinute în urma extragerii zăcămintelor şi se respectă condiţiile de protejare a mediului.
SURSA: Agerpres