Sebastian Burduja, un nou atac la adresa lui Nicuşor Dan

Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, a lansat un nou atac la adresa lui Nicuşor Dan.

Nicușor Dan
Nicușor Dan (SURSA FOTO: Facebook, Nicușor Dan)

Burduja îl acuză că a folosit televizorul pentru a manipula opinia publică. Nicușor Dan a prezentat recent un tabel în care a încercat să demonstreze că datoria PMB a scăzut, dar acel tabel a inclus doar date din septembrie 2023, reprezentând astfel un bilanț parțial pentru trimestrul trei al anului respectiv, spune Burduja. Bilanțul final pentru anul 2023 arată că el nu numai că a avut venituri suplimentare de 3 miliarde de lei la buget, dar a și crescut datoria PMB în patru ani, explică liberalul. Creșterea datoriei s-a întâmplat în ciuda disponibilității unor sume mai mari de bani și a afirmațiilor sale că a salvat PMB de la faliment, arată Burduja.

Nicușor Dan a crescut datoriile pe termen lung, rostogolind datoriile curente și generând consecințe grave, precum o creștere a plăților de dobânzi cu aproximativ 100 de milioane de lei în fiecare an.

Sebastian Burduja a solicitat o dezbatere publică în fața bucureștenilor, în care Nicușor Dan să explice cifrele prezentate și să nu se limiteze la un bilanț parțial. Această situație este rezultatul unui management deficitar din partea lui, arată liberalul.

Sebastian Burduja vrea să combată consumul de droguri din Capitală

Sebastian Burduja își dorește ca primarul general al Bucureștiului să fie un individ capabil să pună lucrurile în mișcare și să aibă un plan și o viziune clară pentru Capitală. El a reamintit că a prezentat acest deziderat în cartea sa „Planul pentru București”, pe care intenționa să o publice oricum, înainte de a intra în cursa electorală.

Ideile sale au fost rafinate pe parcursul celor patru ani petrecuți ca expert în dezvoltare urbană la Banca Mondială din Washington, SUA, începând din anul 2012. În timpul activității sale, Burduja spune că a învățat cum să dezvolte o capitală, să atragă investiții, să creeze locuri de muncă și să îmbunătățească standardul de viață al locuitorilor.

Potrivit cercetărilor, una dintre cele mai mari preocupări ale bucureștenilor este consumul de droguri, care a crescut semnificativ în ultimii zece ani. Poliția Locală nu își îndeplinește responsabilitățile în ceea ce privește supravegherea zonelor sensibile, cum ar fi școlile, parcurile și zonele cu risc ridicat. El a propus implementarea unui program de supraveghere video și o mai bună gestionare a spațiului public pentru a combate consumul de droguri.

Ce va face Sebastian Burduja, dacă va fi ales?

Dacă va fi ales primar general al Capitalei, liberalul spune că va reforma poliția locală. Mai mult, Burduja promite că va restaura ordinea în spațiul public, incluzând curățarea, repararea trotuarelor și restaurarea aspectului original al clădirilor vandalizate.

În calitate de deputat, liberalul a promovat o lege care a crescut drastic amenzile pentru actele de vandalism. Lipsa de autoritate în gestionarea orașului este inacceptabilă. Aplicarea legii trebuie să fie prioritară pentru a asigura bunăstarea orașului și siguranța locuitorilor.

„Legat de trafic, e foarte ușor să spunem dragi bucureșteni, lăsați-vă mașinile acasă, urcați-vă în autobuz, dar, totuși, la fel de simplu să elimin virajul la stânga pe marile bulevarde pentru că el blochează o bandă. A fost măsură implementată de toate orașele care au rezolvat problema în trafic.

Şi da, pasaje subterane. Deci un oraș modern, Bucureștiul pe care ni-l dorim este un oraș pentru oameni în care te duci cu copilașul într-o zonă pietonală, poți să-l lași din mână, nu ți-e teamă că dă mașina peste el. Asta e un oraș cu oameni fericiți. S-a studiat chestia asta. Zone pietonale, piste de biciclete, cât mai mult spațiu verde și mașinile în subteran, în pasaje subterane, peste tot unde se poate.

Dacă s-a putut la Oradea, pe fonduri europene în 4 ani, cred că suntem și noi în stare, în București, cu mult mai mulți bani, să facem asemenea lucru. Și eu am propus acest tunel urban în București. Toate aceste orașe moderne și-au dus traficul în subteran și această legătură Piața Presei Libere, Parcul Tineretului, Șoseaua Berceni care să lege inelele de trafic din București este vitală pentru oraș. Mai e vitală o legătură închiderea inelului median.

(…) Deci se încheie un mandat a lui Nicușor Dan și va fi ultimul. Dânsul se laudă că a schimbat o scară rulantă la metrou. Asta e o mare realizare pe care o promovează astăzi dânsul. Stați puțin, totuși ești primar general. Este jenant. Avem un primar de sector în Sectorul 4 care a extins o magistrală de metrou, la fel Ciprian Ciucu în Sectorul 6. Deci de alții demonstrează că se poate în același oraș”, a spus liberalul pentru Antena 3 CNN.