"Alhambra a înregistrat vânzări record în 2014. Inovaţiile, plăcerea condusului, caracterul practic şi siguranţa sunt cuvintele cheie când vine vorba de noua generație Alhambra, astfel încât acest model devine partenerul ideal pentru un stil de viaţă activ," a declarat Jürgen Stackmann, preşedintele SEAT. "Modelul atractiv îmbină cel mai bun nivel de funcţionalitate şi tehnologia de ultimă oră cu un standard excelent al calităţii şi preoductiei. De asemenea, în manieră caracteristică mărcii SEAT, oferă un raport incredibil valoare/preţ,"  a adăugat Stackmann.

Noua Alhambra dispune de o nouă generaţie de sisteme de infotainment SEAT Easy Connect. Acestea includ touchscreen-uri de înaltă rezoluţie şi procesoare de ultimă oră, pentru o prelucrare imediata şi pentru calcularea mai rapidă a rutei. Şi de asemenea oferă un nivel absolut nou al conectivităţii – folosind SEAT Full Link, Media System Plus şi sistemul de navigaţie pot fi conectate cu Mirror Link, Google Android Auto* şi Apple Car Play*. Astfel se realizează o conexiune directă între smartphone şi display-ul sistemului automobilului, ceea ce permite operarea în siguranţă a unui număr mare de aplicaţii prin intermediul touchscreen-ului de 6,5 inch. (*nu sunt disponibile in Romania).

MirrorLink pentru integrare optimă

MirrorLink este tehnologia perfectă pentru utilizarea în siguranţă a smartphone-urilor şi a multora dintre funcţiile şi aplicaţiile acestora prin intermediul sistemului de infotainment cu care este echipată Alhambra. Elementele corespunzătoare ale interfeţei de operare a smartphone-ului sunt oglindite pe touchscreen. Funcționează simplu şi uşor cu un număr tot mai mare de smartphone-uri Android compatibile MirrorLink.

Soluţii exclusive "powered by Samsung”
 
Producătorul auto spaniol si Samsung  au convenit o colaborare pentru dezvoltarea de soluţii inovatoare de conectivitate, iar ca prim rezultat este oferirea unui smartphone Samsung cu aplicaţia SEAT ConnectApp preinstalată. “Această colaborare este avantajoasă atât pentru Samsung, cât şi pentru SEAT, referindu-se la integrarea în automobile a tehnologiei de ultimă oră şi a conceptelor viitoare,” a declarat Rick Segal, Vicepreşedintele  Samsung Electronics, responsabil pentru Comunicare Mobilă.

Noua aplicaţie SEAT ConnectApp – vorbiţi în loc să tastaţi

Noua aplicaţie SEAT Connect App va fi disponibilă înainte de finele anului. Conexiunea MirrorLink asigura functionarea optima a aplicatiei SEAT ConnectApp. Şoferul este permanent conectat, dar mereu atent la drum. Două funcții centrale sunt “Read to me” (Citeşte-mi) şi “Voice Reply” (Răspuns vocal). Această funcție de citire a textului converteşte în voce mesajele primite, de exemplu, prin e-mail, SMS, Facebook sau Twitter, citindu-le clar, cu voce tare. Răspunsurile la postările noi pot fi "dictate" cu voce tare, ceea ce înseamnă eliminarea distragerilor datorate tastării pe ecran.

O nouă funcție exclusivă este controlul prin gesturi. Funcţiile precum apelurile telefonice sau adresele pot fi accesate pe touchscreen-ul SEAT Infotainment System, folosind scurte mişcări ale degetelor. Ecranul de start al SEAT ConnectApp furnizează informaţii precum previziunile meteo actuale sau întâlnirile dintr-un cont de Facebook, toate acestea putând fi personalizate conform preferințelor utilizatorului. Pentru funcţia Smart Tips, aplicaţia memorează preferinţele personale, precum destinaţiile frecvente, şi poate oferi remindere privind întâlnirile programate. Vor fi disponibile de asemenea şi multe alte funcţii adiţionale. Actualizările periodice vor suplimenta gama, pe măsură ce aceasta se extinde. Securitatea datelor este absolut garantată. Sistemul ConnectApp nu memorează niciun fel de date personale în backend, cu excepţia adresei de e-mail şi a specificaţiilor automobilului. Celelalte date rămân integral şi exclusiv pe smartphone-ul utilizatorului.

Motoare noi

Noua generaţie Alhambra vine pe piaţă cu o gamă revizuită de motoare pe benzină şi diesel. Toate acestea îndeplinesc cerinţele normei de poluare Euro 6. Propulsoarele supraalimentate cu turbină şi cu injecție directă sunt cu până la 10 % mai eficiente. In Romania, la momentul lansarii pe piata, este disponibil motorul 2.0 TDI in doua trepte de putere, 150 CP si 184 CP, in combinatie cu o cutie de viteze cu 6 trepte sau una automata DSG, in 6 trepte.  Cutia de viteze DSG beneficiaza de functia coasting, pentru reducerea consumului de combustibil. In momentul in care şoferul ridică piciorul de pe pedala de acceleraţie, transmisia este decuplata de la motor, masina ruland liber.  Motorul 2.0 TDI 150 CP M6, este disponibil si cu transmisia integrala permanenta 4DRIVE.