Se vor vaccina obligatoriu până la 4 ianuarie! Cea mai dură măsură luată de SUA pentru a ține pandemia sub control

În cursul zilei de joi, Administrația Biden a anunțat că două treimi din forța de muncă din Statele Unite ale Americii vor fi obligate să se vaccineze împotriva COVID-19, până la 4 ianuarie, informează France Presse.

Cei vizați sunt angajaţii întreprinderilor cu peste 100 de muncitori, lucrătorii din domeniul medical şi salariaţii subcontractanţilor agenţiilor federale. Măsura este una dintre cele mai radicale măsuri luate de autoritățile americane, în încercarea de a controla pandemia de coronavirus.

”Există acelaşi termen-limită corent pentru aceste trei categorii, la 4 ianuarie 2022”, data la care angajaţii este necesar fie să fi fost vaccinaţi cu ultima doză de vaccin, fie să înceapă să se testeze cel puţin o dată pe săptămână, a anunţat joi un oficial american de rang înalt.

Ce spune Joe Biden

Într-un discurs susținut la Casa Albă, președintele american spune că noua măsură înseamnă ”să se dea pagina” noului coronavirus şi o strângere a şurubului împotriva milioanelor de americani care refuză în continuare să se vaccineze. Noua măsură a fost anunțată de Joe Biden în discursul susținut la Casa Albă.

Există deja companii care au început de la sfârșitul lunii septembrie să își trimită angajații la vaccinare. Printre aceste companii se numără gigantul cărnii Tyson Foods sau compania aeriană United Airlines.

Cunoscutul constructor de automobile, Ford, este ultima companie care a făcut acest lucru. Gigantul le-a cerut celor 32.000 de angajaţi ai săi să se vaccineze până la 8 decembrie, mai puţin dacă prezintă scutiri religioase sau medicale, potrivit presei americane.

Republicanii denunță o dictatură

Noua măsură anunțată de Joe Biden a înfuriat opoziția, formată din republicani. Aceștia denunță o dictatură.

Cu toate acestea, un oficial de rang înalt respinge criticile aduse de republicani și spune că ”vaccinarea obligatorie funcționează”. El a mai precizat că această vaccinare va duce la protejarea oamenilor, la salvarea vieților și la consolidarea economiei americane. Nu în ultimul rând, oficialul american de rang înalt mai spune că prin vaccinarea obligatorie a oamenilor, Statele Unite ale Americii vor apăsa accelerație spre ieșirea din pandemie.