Căutarea casei la 1 euro în Italia

Autoritățile italiene au intervenit pentru a revitaliza orașele afectate de depopulare prin punerea în vânzare a caselor la prețuri foarte reduse, mai exact case la 3 euro. Această inițiativă a atras un număr semnificativ de potențiali cumpărători, cu străinii manifestând cea mai mare interesare pentru aceste oferte.

În 2019, localitatea Sambuca din Sicilia a devenit faimoasă prin oferta de 16 case scoase la vânzare la doar 1 euro fiecare. În 2021, în contextul unui interes crescut, orașul a lansat un al doilea lot de case la prețul de 2 euro fiecare. Astfel, după trei ani, aceste locuințe sunt disponibile acum la prețul de 3 euro fiecare.

case, casa la curte
SURSA FOTO: Dreamstime

Primarul Giuseppe Cacioppo a declarat că doresc să clarifice faptul că, prin numerotarea acestor loturi, vor urma probabil mai multe vânzări în anii următori. A menționat că străinii se înghesuie să cumpere casele din localitatea lor și că inițiativa a avut succes până în prezent.

„Vrem doar să clarificăm faptul că, prin numerotarea acestor loturi, vor urma probabil mai multe vânzări în anii următori. Străinii se înghesuie să cumpere casele noastre, a fost un succes până acum”, a declarat primarul Giuseppe Cacioppo.

Interes global pentru casele la preț simbolic

Cei care doresc să achiziționeze o astfel de locuință trebuie să țină cont că, deși prețul de cumpărare este simbolic, imobilul necesită renovări semnificative, care pot implica costuri considerabile.

Autoritățile au inițiat acest program pentru repopularea orașelor respective, iar inițiativa a avut un impact pozitiv. Economia locală a beneficiat de un influx de 20 de milioane de euro, provenit din deschiderea de pensiuni, magazine și alte afaceri noi.

Giuseppe Cacioppo a menționat că cele două loturi de case, deținute de primărie, au avut un impact pozitiv asupra sectorului imobiliar privat. A explicat că mulți oameni care au licitat pentru aceste case, dar nu au câștigat, au ales în schimb să cumpere case la prețuri accesibile. Până în prezent, au fost vândute 250 de astfel de locuințe.

„Cele două loturi de case, deținute de primărie, au revitalizat sectorul imobiliar privat. Oamenii care s-au grăbit să pună mâna pe una la licitație, dar care nu au reușit să ajungă la final, au cumpărat în schimb o casă ieftină. Până în prezent, au fost vândute 250 de case”, a mai spus Giuseppe Cacioppo.