Ministrul Educației a declarat că nu există școală din România unde să nu fie nevoie de ore de educație remedială. Acesta a mai spus că mizează pe implicarea tuturor dascălilor. Nu în ultimul rând, elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta, a mai menționat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă”

„Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei, deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă”, a spus ministrul la EuropaFM.

Procesul de vaccinare al angajaților din Educație va fi discutat

Sorin Cîmpeanu a mai spus că va discuta cu coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, despre realizarea procesului de vaccinare a angajaților din educație.

„Această interogare este necesară pentru a putea anunța coordonatorul campaniei de vaccinare care este numărul dozelor necesare pentru vaccinarea personalului din învățământ. Organizarea procesului de vaccinare ține de coordonatorul campaniei de vaccinare, cu care chiar săptămâna aceasta. O să am discuții preliminare, dar nu pot să îi cer un răspuns clar, pentru a informa toate cadrele didactice, înainte de a avea datele efective cu privire la rata de transmitere și disponibilitatea de vaccinare”, a spus ministrul.

Orice persoană vaccinată reduce riscul de transmitere a virusului

Acesta a mai punctat că orice persoană din învățământ care se vaccinează, reduce riscul de transmitere a coronavirusului. Cu toate acestea, indiferent de decizia dascălilor, ministerul dorește începerea școlii.

„Noi ne dorim începerea școlii”

„Orice persoană din sistemul de învățământ care se va vaccina va însemna un minus cu privire la riscul de transmitere a acestui virus. Indiferent de rezultatul disponibilității pentru vaccinare, noi ne dorim începerea școlii”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea