Românii care lucrează la o fermă de sparanghel din Germania s-au revoltat. Ei se plâng că le-au fost reţinute cărţile de identitate, nu mai primesc mâncare, iar banii ar fi de fapt mult mai puţini decât cei promişi iniţial.

O femeie din Alba a publicat pe Facebook un video al unei discuţii cu o femeie tot româncă, reprezentant al fermierului neamţ.

Femeia care a publicat imaginile spune că au nevoie de ajutor pentru a putea să se întoarcă în România. Oamenii susţin că, dacă nu vor ieşi la muncă, trebuie să stea 14 zile în izolare, iar fermierul nu le va mai asigura mâncarea, scrie ziarulunirea.ro.

Grupul de muncitori format din femei şi bărbaţi sunt nemulţumiţi de banii oferiţi de către fermier şi susţin că le sunt reţinute buletinele şi nu mai primesc mâncare. Oamenii reclamă faptul că, deşi s-au înţeles să primească 13,30 Euro/oră, aceştia au aflat la faţa locului că vor primi 0,65 Euro/kg cules, motiv pentru care au refuzat să meargă la muncă. Reprezentata fermierului german le explică faptul că trebuie să plătească 300 de euro pentru a-şi primi actele înapoi şi că pot oricând merge la muncă.

Suma ar reprezenta costul transportului până în Germania şi al cazării asigurate de fermierul neamţ. În replică, românii îi spun că nu asta a fost înţelegerea în momentul când au plecat din România şi îi spun că trebuie să îi trimită înapoi acasă cu avionul.