"Se va adopta în Guvern o hotărâre şi veţi afla totul. În principiu, ştiţi foarte bine, cam aceasta va fi progresia, de 6 lei anual. Propunerile iniţiale au fost mult mai mari şi mult mai greu de suportat. Am reuşit însă să-i convingem în discuţiile pe care le-am avut (n.r. CE) că preţurile din piaţa liberă vor ajunge să fie net inferioare graficului care a fost propus iniţial, deci nu avea niciun rost să ne grăbim noi cu majorarea preţului, mai ales că acest lucru nu a fost agreat nici de către furnizorii de gaze. Prima (n.r. majorare) va fi la 60 de lei/MWh", a subliniat Andrei Gerea.

Acesta a spus că termenul până la care România trebuie să realizeze liberalizarea preţului la gazele naturale pentru populaţie este 2021.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ, a afirmat în prima parte a acestui an că propunerea ANRE şi a Guvernului va fi ca preţul gazelor pentru populaţie să ajungă la 58 de lei pe MWh de la 1 iulie, faţă de 53,3 lei pe MWh cât este acum. AGERPRES