Proiect de lege care îi va nemulțumi pe cei care sunt vizați. Li se va interzice pensionarea anticipate. Șefa grupului PNL din Camera Deputaților, Alina Gorghiu, a anunțat depunerea unei propuneri legislative prin care să fie amânat termenul de intrare în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor, până la începutul anului 2021.

„PNL a înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților o propunere legislativă care vizează prorogarea termenului de intrare în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor. O normă care nu este oportună acum, așa cum a constatat și Comisia de la Veneția. Întreg sistemul judiciar ar fi dat peste cap”, a anunțat Gorghiu pe o rețea de socializare.

Prin acest proiect s-ar modifica Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 92 din 15 octombrie 2018, printr-un articol unic: „Prevederile art. 1 pct. 142 din Legea nr. 242/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2014 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cu referire la art. 82 alin. (3) din Legea nr. 303/2014 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.”

Deputatul PNL anunță că realitatea nu poate fi negate. “ Există un volum mare de dosare, deficit de magistraţi. Iar de aici, lanţul slăbiciunilor devine tot mai lung: termene peste termene, decizii amânate, cauze care nu sunt soluționate într-un termen rezonabil…

Tabloul nu este unul care să atragă aplauze. Tocmai de aceea, soluţia este una singură: amânarea termenului de intrare în vigoare pentru 1 ianuarie 2021”, precizează Gorghiu.