„Doar o singură întrebare: cine a spus că Ucraina va mai exista pe harta lumii în doi ani?”, a scris miercuri Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate de la Moscova, pe contul său de Telegram.

În prezent, Guvernul de la Kiev susține ferm că afirmația respectivă este o dovadă clară că declarațiile oficiale ale Rusiei, care afirmă că războiul din Ucraina este o „operațiune specială” de denazificare a statului european, este doar un pretext fals pentru a distruge poporul ucrainean.

Menționăm faptul că Guvernul de la Moscova nu a comentat afirmația lui Dmitri Medvedev. „Ştim că Ucraina are mari probleme Ţara continuă să refuze să ţină în frâu entităţile naţionaliste din rândurile sale”, a spus miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează agenția de presă DPA.

Amintim faptul că președintele american Joe Biden a afirmat recent că oficialii americani aveau demult informații clare care demonstrau că armata rusă se pregătește să invadeze Ucraina.

Statele Unite ale Americii aveau informații clare că Vladimir Putin urma să atace militar Ucraina

Președintele SUA, Joe Biden, a afirmat recent că oficialii americani au lansat în trecut o serie de avertismente cu privire la intențiile ascunse ale lui Vladimir Putin de a ataca militar Ucraina, însă atunci Volodimir Zelenski, „nu a vrut să audă” despre semnalele venite dinspre SUA.

„Mulţi oameni au crezut că exagerez când am vorbit despre un atac rus asupra Ucrainei. Dar ştiam că avem informaţii în acest sens. (preşedintele rus Vladimir Putin) urma să treacă graniţa. Nu era nicio îndoială, iar Zelenski nu a vrut să audă asta”, a declarat recent preşedintele american Joe Biden, potrivit agenției de presă AFP.

Liderul de la Casa Albă a făcut aceste afirmații în cursul unei recepţii de la Los Angeles, destinată strângerii de fonduri pentru Partidul Democrat.

Amintim faptul că Statele Unite ale Americii au început să avertizeze oficialii ucraineni în legătură cu atacutul rușilor cu mult înainte ca preşedintele rus să anunţe oficial „operaţiunea specială” împotriva ţării vecine.

Aceste avertismente au suscitat neîncredere şi chiar critici aspre din partea unor aliaţi europeni, care considerau la acea vreme că Statele Unite ale Americii sunt prea alarmiste.