Pandemia de coronavirus nu i-a liniștit pe politicieni. Se pare că vom avea din nou schimbare de putere la Palatul Victoria chiar înaintea alegerilor parlamentare.

Orban va fi dat afară

Șeful UDMR, Kelemen Hunor, spune că guvernul liberal nu are în plan să rămână la putere până la finalul anului. Hunor consideră că nici social-democrații nu sunt pregătiți să guverneze.

„Vor guverna, că n-au încotro.”, este părerea liderului maghiar, care a afirmat că PSD, ALDE și ProRomânia pot forma o majoritate, dar că nu își doresc să preia guvernarea.

”De moțiune de cenzură vorbesc mai mult cei de la PNL. Ei abia așteaptă să fie dați jos de la guvernare și abia așteaptă să nu mai meargă până la alegeri. În acest moment, PSD, ALDE, ProRomânia au majoritate. Matematic, ei pot guverna dacă vor. Pot forma majoritate. Dar nu cred că doresc acest lucru. Nici măcar USR-ul nu a vrut să intre la guvernare, fiindcă știau că vor pierde dacă vor guverna în această perioadă. Eventual, dacă lucrurile se complică, vom putea vota o moțiune în septembrie și rămâne un guvern cu puteri limitate”, a adăugat liderul UDMR, conform mediafax.

Sursa foto_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-scaled.jpg