Ca urmare a situațiilor de supraaglomerare semnalate la orele de vârf, Metrorex anunță că au fost alcătuite echipe mixte din angajații Metrorex și personal de pază, pentru acordare de asistență și îndrumarea călătorilor.  „Fiecare agent de stație este prezent în aceste zone aglomerate, pentru a transmite Dispeceratului Central evoluția situației din teren și luarea de măsuri în funcție de situația dată. Pentru a înlesni accesul călătorilor în stație, au fost afișate pictograme cu modul corect de utilizare a cartelelor. Totodată, Metrorex transmite că lotul existent și funcțional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrărilor de modernizare control-acces”, conform Metrorex.

Oficialii companiei care gestionează activitatea de la metrou au menționat că numărul porților de acces în stație a fost mărit și s-a avut în vedere modificarea fluxurilor de intrare-ieșire în funcție de traficul de călători pe intervale orare.
Constructorul a fost avizat de Metrorex să reanalizeze zona de lucru, pentru a fluidiza traficul din stațiile unde se efectuează lucrări, fără a afecta siguranța călătorilor.