În interiorul PSD este deja cunoscut faptul că partidul va avea un candidat propriu la prezidențiale, veste care a ajuns și la urechile lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta și-a făcut deja calculele și a înțeles că Liviu Dragnea nu-i va acorda sprijinul PSD la prezidențiale și se pare că își calculează pașii pentru a maximiza viitoarea rupere a coaliției de guvernare.

Conform celor de la Stiri pe Surse, Călin Popescu Tăriceanu a tatonat terenul și a avut trei discuții, în secret, spre finalul anului, cu președintele Klaus Iohannis. Cei doi au explorat mai multe scenarii, dar deocamdată nu au ajuns la un acord.

Se pare că Tăriceanu a propus o rupere a coaliției de guvernare în preajma alegerilor prezidențiale, cu scopul de a-și ține oamenii la guvernare pentru ca aceștia să adune fonduri pentru alegeri.

În schimb, Klaus Iohannis forțează o rupere a coaliției înainte de alegerile europarlamentare și formarea unui nou Guvern. Astfel, Iohannis va putea intra în alegeri drept omul care a scos PSD-ul de la guvernare și va avea resursele guvernării în mâna PNL.

Tăriceanu și Iohannis caută să ajungă la un acord și este posibil ca în viitorul apropiat să avem parte de jocuri politice extrem de interesante.

Președintele Iohannis a avut o întâlnire și cu liderii PNL, cei pe care se pare că i-a pus la curent cu negocierile pe care le poartă și eventualul plan, dacă acestea vor avea succes.