Se relaxează măsurile în această țară. Va intra în vigoare de vineri, 12 martie

Franţa a anunţat joi relaxarea condiţiilor de călătorie către şi dinspre şapte ţări din afara Uniunii Europene, inclusiv Regatul Unit, transmite AFP. S-a renunţat la obligativitatea unui „motiv imperios” pentru deplasare, deoarece oricum versiunea britanică a coronavirusului s-a răspândit deja foarte mult.

Începând de vineri, se va putea intra în Franţa, fără justificarea necesităţii, din Australia, Coreea de Sud, Israel, Japonia, Noua Zeelandă, Regatul Unit şi Singapore şi se va putea de asemenea pleca spre aceste destinaţii, ţinând cont de situaţia sanitară specifică din ţările respective, a comunicat Ministerul francez de externe.

Franța anunțase că starea de urgenţă sanitară se va prelungi până la 1 iunie

În luna februarie a acestui an, Franța anunța prelungirea stării de urgență sanitară la nivel național, până la 1 iunie 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Atunci, Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, anunța că a fost aprobată decizia prelungirii stării de urgenţă sanitară pentru alte aproape patru luni.

Decizia prelungirii stării de urgenţă sanitară a fost aprobată definitiv de Adunarea Naţională cu un raport de voturi de 278 la 193.

Starea de urgenţă sanitară permite impunerea de restricţii, inclusiv privind deplasarea, în contextul pandemiei.

 

Sursă foto: Dreamstime