Franța nu a semnat cu Rusia pentru a produce vaccinul Sputnik

„Nu am identificat un loc care să îndeplinească cerinţele lor. Din câte ştim, niciun contract nu a fost semnat de o companie din Franţa pentru a produce vaccinul Sputnik V”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Tot marţi, şeful RDIF afirma că organizaţia sa a încheiat acorduri cu facilităţi de producţie din Italia, Spania şi Germania pentru a produce vaccinul rusesc.

Chiar dacă Rusia a fost prima care a aprobat utilizarea unui vaccin împotriva Covid-19 pentru publicul larg, a fost mai lentă decât unii dintre rivalii săi când vine vorba de majorarea producţiei.

Autoritățile ruse sunt gata să furnizeze vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni

Săptămâna trecută, Sputnik V a atins o etapă cheie în vederea viitoarei distribuiri în Uniunea Europeană, odată cu începerea examinării acestui vaccin de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cu sediul la Amsterdam. După anunţ, autorităţile ruse au spus că sunt gata să furnizeze vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din iunie.

Directorul Fondului suveran al Rusiei, Kirill Dmitriev, care este responsabil şi pentru lansarea la nivel internaţional a vaccinului Sputnik V, a estimat că producţia în Italia ar putea demara în luna iunie. Calendarul va depinde însă de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor italiene de reglementare.

Nerăbdătoare în faţa unui proces considerat prea lent, mai multe ţări din UE au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate la nivelul blocului, cum ar fi Ungaria, care a început să administreze vaccinul rusesc populaţiei sale luna trecută. Republica Cehă şi Slovacia au comandat şi ele vaccinul din Rusia.

Sursa foto: Dreamstime