Cetăţenii din Republica Moldova care muncesc în Federaţia Rusă şi s-au confruntat cu restricţii impuse de Serviciul Federal pentru migraţie al Rusiei vor fi iertaţi, dacă vor reveni în perioada alegerilor prezidenţiale în ţară. Publicaţia Timpul din Republica Moldova scrie că acest lucru reiese din informaţiile oferite de către preşedintele ţării Igor Dodon concetăţenilor din Moscova, cu care a avut o întâlnire în urmă cu câteva zile în capitala Rusiei.

Conform unei postări publicate pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon le-a comunicat celor prezenţi la întâlnire care este acea singură condiţie pe care trebuie să o îndeplinească pentru a li se anula interdicţia de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse: să părăsească teritoriul rus nu mai târziu de 1 februarie 2019 şi să revină pe teritoriul Rusiei nu mai devreme de 15 martie 2019.

În perioada menţionată se încadrează şi alegerile parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc pe 24 februarie 2019, mai scrie publicaţia.

„La îndeplinirea acestor condiţii, pe lingă anularea interdicţiei de a intra în ţară, va începe curgerea noului termen al şederii legale a cetăţeanului Moldovei pe teritoriul Federaţiei Ruse”, anunţă Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, în Rusia se află 148.000 de cetăţeni moldoveni, care au încălcat articolul 26, aliniatele 4 şi 8 ale Legii federale „Despre ieşirea de pe teritoriul Federaţiei Ruse şi intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse”, precum şi alţi 13.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, care au încălcat articolul 27, aliniatele 12, 13 şi 14 ale aceleiaşi Legi.