Speed Taxi este prima firmă de taximetrie din România care pune la dispoziţia clienţilor acest nou serviciu pe cele două tipuri de telefoane smart.  Principala inovaţie constă în faptul că locaţia utilizatorului este identificată automat prin sistemul GPS al telefonului sau prin triangulaţie GSM.

Cum funcţionează? 
1.    Într-o primă fază este identificată locaţia utilizatorului iar apoi afişată pe hartă. În cazul în care se doreşte o maşină de taxi intr-o locaţie diferită, aceasta poate fi identificată şi modificată cu uşurinţă prin opţiunea drag and drop direct pe hartă.
2.    În pasul următor sunt completate manual celelate detalii ale adresei: numărul străzii, blocul, scara, comentarii. După completarea informaţiilor cerute, comanda este trimisă către dispeceratul Speed Taxi.
3.    Utilizatorul este informat printr-un mesaj pe ecranul telefonului despre: indicativul maşinii şi timpul de aşteptare până la sosirea acesteia. După caz, acesta poate confirma sau infirma comanda . Utilizatorul este notificat printr-un mesaj de momentul în care maşina de taxi a ajuns la destinaţie.

Aplicaţia este uşor de utilizat şi intuitivă pentru ambele tipuri de smartphone. Aceasta pot fi downloadata de pe Android Market şi Apple Store. Link-urile directe către aceste locaţii se găsesc pe pagina www.speedtaxi.ro.  

Accesibilitate în secolul XXI
Accesibilitatea chiar de pe smartphone-ul personal este avantajoasă ţinând cont de faptul că acesta a devenit nelipsit în secolul 21 pentru mulţi dintre bucureşteni. Principalul avantaj constă în faptul că un utilizator poate comanda o maşină de taxi de pe telefon, paradoxal, fără a fi nevoie de voce. Astfel se poate comanda rapid o maşină de taxi dintr-un spaţiu în care gradul de zgomot este ridicat – club, stadion de fotbal, etc – sau din contră, dintr-o locaţie în care trebuie păstrată liniştea – pe finalul unei conferinţe/ prezentări, spital, de la propriul birou, etc. De asemenea, cei care nu cunosc limba română pot utiliza aplicaţia fără a fi nevoie să discute cu un operator, evitând chiar şi riscul unei eventuale înşelătorii. Nu în ultimul rând, utilizatorul va avea o mai mare siguranţă cu privire la sosirea maşinii de taxi, pentru că va deţine confirmarea acesteia.

Speed Taxi are deja experienţă în ceea ce priveşte comenzile online. Ȋn anul 2007 a devenit prima firmă de taximetrie care a adus pe piaţa românească posibilitatea comenzilor online. Pe site-ul Speed Taxi, există o secţiune dedicată clienţilor internauţi TAXI PRIN INTERNET. Serviciu lansat în urmă cu 5 ani aduce astăzi aproximativ 15% din comenzile totale. 
Speed Taxi a început să funcţioneze în Bucureşti în anul 2002 cu doar 7 maşini. Astăzi a ajuns la un parc auto care numără peste 1.500 de maşini de taxi – proprii şi în colaborare.
Citeşte şi Nemții pot chema taxiul cu o aplicație pentru smartphone. myTaxi naște scandal