Marea Britanie cumulează aproape 25,43% din ofertele de angajare cu contracte de muncă, respectiv 3.267 de joburi vacante. Germania se poziţionează pe locul secund cu 1.362 de joburi pentru specialişti români din toate domeniile de activitate, urmată de Italia (1.057 joburi), Danemarca (945 joburi) şi Spania (681 joburi).

Pentru românii interesaţi de contractele de muncă în ţări exotice, 598 de poziţii sunt disponibile în Emiratele Arabe Unite (Abu Dhabi şi Dubai).

Cu toate că propunerile de contracte de muncă vin mai ales din Europa (79,07% din totalul ofertelor de angajare), numărul acestora e în scădere de 24,68%, faţă de luna precedentă.

Pe de altă parte, poziţiile vacante în ţările din Orientul Mijlociu şi de pe continentul african sunt în creştere, faţă de luna precedentă.

Conform ‘Top 10 departamente cu oferte imediate de angajare’, recrutorii profesionişti selecţionează personal atât pentru joburi sezoniere (35,63%), cât şi pentru joburile specializate care necesită studii superioare şi/sau calificări (32,1%) şi necalificate (32,27%).

Cele mai multe oferte se concentrează pe departamentele ‘personal medical şi sanitar’ (2.203 poziţii vacante), ‘hoteluri-turism’ (1.678 poziţii vacante) şi ‘ent. – dansatoare’ (1.045 poziţii vacante). Domeniul ‘entertainment’ (ent.) este prezent şi pe locul 10 al clasamentului menţionaţ cu oferte de angajare pentru animatori.

Portalul Tjobs.ro însumează, la începutul lunii septembrie, 12.318 locuri de muncă în străinătate, iar 44 de domenii de activitate conţin joburi vacante disponibile în 36 de ţări Agenţiile de recrutare propun contracte de muncă în afara ţării pentru toate categoriile de români, de la specialişti la necalificaţi. Există, bineînţeles, şi joburi sezoniere pentru persoanele care nu doresc să fie plecate în străinătate decât pentru o perioadă scurtă de timp. De altfel, luna septembrie redeschide sezonul angajărilor temporare, se mai arată în documentul menţionat.