Apare “Noua Casă”

”Guvernul Orban modifică programul “Prima Casă” în dorința de a-l redenumi “Noua Casă” ca să pară un program original PNL. Mă rog, plagiatul este cel mai mic păcat al acestui Guvern. În acest așa zis nou program, limita de garantare pentru achiziția unei locuințe crește de la 70.000 euro la 140.000 euro.

Propunerea, care pare generoasă la prima vedere, are multe bube. Dacă și acest program este doar un manifest electoral și, de fapt, nu vor fi bani pentru el (așa cum vedem de exemplu că s-a împotmolit IMM INVEST) răul pe care îl va face acelora care vor să-și cumpere o locuință este uriaș. Efectul direct al acestui anunț este că apartamentele se vor scumpi peste noapte, iar cei care erau pe punctul de a-și achiziționa unul vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar sau să renunțe.

Tinerii vor fi afectați

În al doilea rând, majorarea avansului de la 5% la 15% îndepărtează de acest program tocmai pe cei care aveau cea mai mare nevoie de el: tinerii care își doresc prima casă!
În al treilea rând, se transformă acest program pentru cei care au bani și nu pentru cei care au nevoie de casă. La fel au făcut și cu IMM INVEST care a devenit mană cerească pentru prietenii dlui Cîțu din IFN-uri (instituții financiare nebancare) și complet inutil pentru cei care chiar aveau nevoie de el (HORECA, transporturi, comerț, etc).
Așa că solicitarea mea este următoarea: nu reparați ceva ce nu s-a stricat! Dacă știți că nu aveți bani pentru acest program nu vindeți iluzii celor care încă vă mai cred, pentru că le faceți un mare rău! Creșterea artificială a prețurilor la locuințe nu ajută pe nimeni!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.