Decizia a fost luată în vara acestui an după ce grupul finlandez Rautaruukki, prezent pe piaţa locală prin Ruuki România, a fuzionat cu grupul suedez SSAB, care deţine în România compania Plannja, iar operaţiunile legate de construcţii au fost grupate sub umbrela Ruukki Construction.  

Ruukki construia în România şi panouri, profile şi structuri metalice. Fabrica din Bolintin-Deal este construită pe un teren de cinci hectare, din care sunt folosite doar trei hectare, existând posibilitatea extinderii producţiei. Investiţia în construcţia fabricii a fost de 35 mil. euro.

„Segmentul de acoperișuri metalice are un potențial mare pe piața autohtonă. Am asistat la o expansiune a produselor entry level în perioada de criză, însă avem date din piață care ne arată că la câțiva ani de la instalarea unor astfel de acoperișuri consumatorii au decis să le înlocuiască cu produse medii și premium. Din acest motiv, considerăm că există un potențial real de creștere a vânzărilor de produse de calitate.  Este foarte importantă și implementarea normelor europene în domeniu, cu respectarea grosimilor minime și cu un foarte strict control al calității și al respectării standardelor declarate”, a declarat Marian Pîrvu, business director Ruukki România.

În 2013 acoperișurile metalice au generat venituri totale, la nivel de grup, de 270 de milioane euro.

Anul trecut, Ruukki România a înregistrat vânzări de 5 mil. euro pe segmentul de acoperișuri metalice, iar anul acesta se aşteaptă la un avans de 40%, până la circa 7 mil. euro, urmând ca în 2015 să atingă pragul de 10 mil. euro.