Cele trei companii vor lansa, în Coreea de Sud și Germania, o rețea de test ce folosește tehnologii cheie 5G, precum virtualizarea funcțiilor de rețea (Network Functions Virtualization – NFV), infrastructură controlată prin software (Software Defined Infrastructure – SDI), cloud distribuit și soluții de virtualizare a rețelei de tip network slicing. Principalul obiectiv al acestui proiect este să permită extinderea la nivel internațional a acoperirii serviciilor 5G avansate prin optimizarea experienței de roaming a utilizatorilor.

În plus, partenerii vor colabora și la dezvoltarea ecosistemului 5G, la organizarea de promoții de marketing la nivel global și la potențiale activități de standardizare. „5G este foarte diferită de tehnologiile anterioare, în sensul în care sistemul este construit ca o platformă pentru a oferi servicii create și optimizate special pentru nevoile individuale ale clienților, la scară globală”, a spus Alex Jinsung Choi, CTO & Head of Corporate R&D Center la SK Telecom. „Datorită acestui parteneriat, sperăm să putem înțelege și construi mai bine un sistem 5G care să le ofere utilizatorilor o experiență de calitate, oriunde pe mapamond”, a adăugat acesta. 

„Multe din scenariile închipuite de clienți pentru era 5G vor necesita o calitate a serviciilor excelentă la nivel global”, a declarat Bruno Jacobfeuerborn, CTO Deutsche Telekom. „Din punctul nostru de vedere, virtualizarea rețelei de roaming va fi un element cheie pentru a susține operațiunile internaționale ale clienților  și, de aceea, suntem încântați să participăm la acest proiect tripartit.”

În octombrie 2015, Ericsson și SK Telecom au finalizat cu succes o demonstrație a tehnologiei de virtualizare a rețelei de tip network slicing. Câteva luni mai târziu, în timpul Mobile World Congress 2016 de la Barcelona, SK Telecom și Deutsche Telekom au semnat un parteneriat strategic . 

„Datorită 5G, o serie de servicii inovatoare vor putea fi folosite la nivel mondial”, crede Ulf Ewaldsson, CTO Ericsson. „Ericsson își dorește să lucreze alături de jucători din industrii și  ecosisteme diferite pentru a transforma în realitate această posibilitate și pentru a se asigura că oameni, companii și societatea ca întreg vor putea să se bucure de toate beneficiile extraordinare ale 5G cât mai curând posibil”, a adăugat acesta.