Oficialul BOR spune că măsurile pregătite deja în bisericile de pe întreg teritoriul ţării sunt la fel cu cele anunţate în planul publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Bisericile vor fi deschise treptat, inițial cu un număr redus de credincioși, în cadrul unor evenimente religioase private, care să cuprindă un număr maxim de 16 persoane, spune Bănescu. Ulterior, slujbele vor putea fi ținute afară, cu păstrarea distanței fizice rezonabile, mai explică acesta.

“E vorba de o revenire graduală. Considerăm că a redeschide locașurile de cult face parte din procesul firesc de normalizare a vieții noastre sociale, dimensiunea religioasă a acestei vieți personale și sociale fiind una esențială. Concret, credem că bisericile și lăcașele de cult pot fi deschise inițial unui număr restrâns de persoane pentru închinare individuală.

Deja s-a vorbit de o cifră rezonabilă pentru aceste evenimente religioase cu caracter privat, maximum 16 persoane. Pentru accesul unui om care trece pe stradă și vrea să intre în biserică să se roage pentru câteva minute, acest lucru ține de firescul absolut al lucrurilor.

Așadar, inițial o deschidere a bisericilor pentru accesul unui număr restrâns de persoane, sub supravegherea personalului clerical, cu respectarea tuturor măsurilor care au fost luate de la începutul crizei. Ulterior, slujbele vor putea fi ținute afară, cu păstrarea distanței fizice rezonabile”, a explicat Vasile Bănescu într-o intervenţie la Antena 3.

Despre regulile stabilite de către INSP puteţi citi în acest articol publicat sâmbătă.