Se întorc ninsorile în România. Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo ANM

ANM vine cu vești proaste pentru români. Iarna se reîntoarce în România și va ține până la mijlocul lunii aprilie. La munte, ninsorile vor fi prezente, iar în mai multe regiuni din țară va ploua.

Mai exact, potrivit datelor publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) miercuri, 14 aprilie, vremea se va răci accentuat şi în special în regiunile intracarpatice va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Totodată, vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, pe creste rafalele de 60…70 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, iar cu viteze în general de 40…50 km/h şi în celelalte zone, cu probabilitate mai mare în sudul şi sud-estul teritoriului.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra, în general, între 5 şi 12 grade, iar cele minime între -1 şi 8 grade. Și în Capitală vremea să răcește și ploile revin, IAR Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

Se întorc ninsorile în România. Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo ANM

Vremea rece se va menține și joi. Potrivi datelor ANM, vremea va fi deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie în special în ceea ce priveşte regimul termic diurn. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 3 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade.

Ploile, lapovița, dar și ninsorile revin în Transilvania și Maramureș, iar în Banat, Crişana şi Moldova vor predomina ploile la câmpie şi vor fi precipitaţii mixte la deal. De cealaltă parte, în sudul şi în sud-estul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploi slabe se vor semnala pe spaţii mici, iar în dealurile subcarpatice vor fi şi averse de lapoviţă sau măzăriche.

Tot joi, în București, vremea va fi mult mai rece decât normalul acestei perioade. Vor exista ploi slabe, iar temperatura maximă va fi de 9…10 grade, pe când cea minimă de 2…3 grade.

Prognoza meteo ANM. Când se încălzește vremea

Vineri vremea va continua să fie rece, însă temperaturile vor începe să își revină față de ziua de joi. La munte vor fi precipitaţii slabe, mixte, predominant ninsoare la altitudini foarte mari, iar ântul va avea intensificări în zona montană şi local în restul teritoriului, cu precădere în sud şi în est.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra în general între 5 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade. Izolat se va forma ceaţă.

În Capitală, se va simți o revenire a vremii. Temperaturile vor crește spre deosebire de zilele de miercuri și joi, însă vremea va continua să fie rece față de normalul acestei perioade. Potrivit ANM, cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade. De cealaltă parte, temperatura minimă va fi de 1…3 grade.

Sursă foto: Dreamstime