Se schimbă harta Europei! Anunțul dur venit direct din Ucraina. Va fi forțată

Fostul președinte al Ucranei, Viktor Ianukovici, este de părere că țara este pe cale să își piardă statalitatea, motiv pentru care spune că aceasta ar putea fi forțată să fuzioneze cu Polonia.

Într-un articol scris de fostul președinte al Ucrainei și publicat pe pagina de Facebook a secretarului său de presă, Yuri Kirasir, acesta spune că țara este amenințată cu insolvența economică.

„Actuala apropiere situațională de Polonia amenință să se ajungă la o situație în care Ucraina ar putea fi forțată să fuzioneze efectiv cu aceasta, deoarece există amenințarea insolvenței sale economice, pentru a-și apăra suveranitatea”, a scris Viktor Ianukovici, fostul președinte al Ucrainei din perioada 2010-2014.

Granițele dintre Ucraina și Polonia se vor deschide

Președintele Volodimir Zeleneski a declarat anterior că granițele dintre cele două țări se vor deschide. În plus, președintele ucrainean a decis ca cetățenii polonezi să primească un statut special.

Pe de altă parte, deputatul rus din Duma de Stat Mihail Șeremet a venit cu o teorie cu privire la teritoriile vestice ale Ucrainei. El spune că președintele ucrainean ar avea de gând să transfere o parte din teritoriile vestice către Polonia.

Occidentul ar dori să dezmembreze Ucraina

Într-o declarație mai veche, președintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a precizat că Occidentul dorește să dezmembreze Ucraina. De asemenea, el a acuzat Polonia că vrea să obțină partea de vest a țării. Acesta nu a oferit însă nicio dovadă pentru afirmațiile sale.

„Ceea ce ne îngrijorează este că ei sunt pregătiţi, polonezii şi NATO (…), să ia vestul Ucrainei, aşa cum a fost înainte de 1939”, a fost declarația președintelui belarus în timpul unei întâlniri televizate cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Amintim că, în trecut, Moscova a sugerat că Polonia încearcă să stabilească controlul asupra teritoriilor istorice poloneze din Ucraina, o afirmație pe care Varșovia o neagă ca fiind dezinformare.

De altfel, Polonia este unul dintre cei mai puternici susținători ai Ucrainei, trimițând arme peste graniță și primind peste 3 milioane de refugiați ucraineni.