Tânărul, Marcel Pohl, a finalizat 60 de examene în 20 de luni şi a părăsit oficial universitatea în august 2011. Un astfel de curs necesită în mod obişnuit 11 semestre, însă studentul nu a avut nevoie decât de trei.

Acum, Universitatea de economie şi management din oraşul Essen vrea ca tânărul de 22 de ani să-şi plătească taxele până la sfârşitul lui 2011, adică un plus de 3.000 de euro.
"Când am primit chemarea la proces, am crezut că nu e adevărat", a declarat, pentru ziarul Billd, Marcel Pohl, care acum lucrează pentru o bancă din Frankfurt. "Se presupune că performanţa este ceva de valoare", a mai spus tânărul.

Pohl şi-a finalizat atât de repede studiile împărţindu-şi toate lecturile simultane cu doi prieteni şi făcând apoi schimb de notiţe. În acelaşi interval, el a efectuat şi o perioadă de pregătire într-o bancă.

"Nu am primit nimic din burtă şi am convenit din timp asupra intenţiilor noastre cu universitatea", a afirmat Pohl.

"Suntem mereu împotriva studenţilor lenţi, dar când cineva se grăbeşte şi termină totul mai repede, dintr-odată trebuie să plătească. Nu este corect", a declarat avocatul tânărului.

Universitatea susţine că taxele sale reprezintă preţul total pentru studii, indiferent de cât mult durează acestea. Totuşi, în aceste condiţii, este neclar de ce universitatea cere doar o parte a taxelor pentru toate cele 11 semestre, notează site-ul citat.

"Nu vrem să facem comentarii asupra acestui caz până nu se pronunţă instanţa", a declarat un purtător de cuvânt al universităţii.
Sursa: Agerpres